Ordonanța de Urgență pentru Start-Up Nation 2018 – Ce modificari au fost aduse Programului

In sedinta din 7 decembrie, Executivul a aprobat Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea ordonanței de urgență nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, prin programul Start-Up Nation, ediția 2018.
”Răspundem, prin această ediție, unor necesități economice reale, avantajând regiunile și domeniile care au nevoie de cea mai mare susținere din partea statului. Forma finală a schemei de minimis este publicată pe site-ul ministerului și testăm platforma online de înscriere în program, astfel încât în a doua decadă a lunii să deschidem aplicația”, a declarat ministrul Ștefan Radu Oprea.
Principalele modificări aduse ediției 2018 a programului Start-Up Nation se referă la:
• simplificarea programului, care a fost construit pe baza celor mai bune practici învățate în Start-Up Nation 2017;
• creșterea gradului de transparență;
• o atenție mai mare pentru domeniile care au nevoie de susținere din partea statului: producție, servicii, industrii creative și comerț;
• sunt promovate zone ale țării în care numărul de IMM-uri este foarte scăzut – număr de IMM la nivel județean/100 locuitori < 4.
Suma maximă ce va fi acordată este de 200.000 de lei/beneficiar, bugetul fiind aprobat pentru 10.000 de proiecte.
Aplicația pentru ediția 2018 a Start-Up Nation va fi activă 30 de zile lucrătoare, din momentul deschiderii.
Programul național Start-Up Nation a însemnat în anul 2017: 19.297 aplicanți înscriși, 8.444 contracte semnate inițial, 8100 contracte active, peste 21.000 de locuri de muncă nou înființate și inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative.