Scrisoare dășchisa lu’ tanti Aneta dă la Prefectură

Bre, Tanti Aneta, io nu sunt beneficiar dă mâncare dă la amărâții dă la centrele dă bătrâni și copchii vai dă capu’ lor dăn judet, da’ te întreb pă matale: bre Tanti, ai suflet?
Tanti Aneta, bre, e grav. Văzui că fo 600 dă suflete, amărâți, copchii și bătrâni, mănâncă uscături pă sistem dă patru zile si lu’ matale nu ți se pare că e o situație dă urgență.
Bre tanti, dacă te-a învățat cineva, prost te-a mai învățat. Dacă ai făcut dupe capul lu’ matale… vai dă el. Auzi bre, poate îți aduce aminte cineva că funcția dă prefect pe care stai matale e dă ocazie pasageră, nu definitivă, pă viață… Pă cuvântu’ meu că spui drept. Io cred că matale stii, bre tanti Aneta, că ai fost ănșurubată pă scaunu’ ăla în urma la niste negocieri politice și că dacă nu egzista să egziste… ALDE Toma Petcu, deputatu’, matale, bre tăntico, erai o i lustră anonimă pă la țară pă la Palanca.
Dă-le bre haleală la amărâții ăia și nu mai asculta cu capu’ lăsat la ce zice nea Milițienel și fătuca aia care zice lumea că nu știe să citeste, una Dana a lu’ Danciu.
Că nea Milițienel ală atâta a știut toată viețișoara lui, să stranga de ouțe pă gujbeți și să profite dă una și dă alta pă unde a umblatără cu miliția lui cu tot. Si să mai știi că dă aia a fost pus in coasta lu’ matale, ca să te conducă, d’aia.
Breeee, e situație dă urgența, îți spui eu și s-ar putea să te trezești cu amărâții flămânzi în față la birouaș și să vedem pă unde scoți cămașa că nea Milițienel sau cum îi mai zice o să te scoată cu vină. Treaba lu’ matale, da dăle mâncare la amărâți că te bate ăl de sus (adică Dumnezeu, nu Petcu, ca să înțelegi).
Io inchei aici, da’ te rog bre tanti Aneta să mă crezi că chiar și pentru un om, nu pentru 600 și tot era situație dă urgență și nu vreau să te văz vreodată flamândă că nu vreau să ști cum e. Că eu știu cum e si nu îți doresc și lu matale.
Scrisoarea dă față a fost scrisă dă un grup dă oameni dă bine, dăn mintea lor dupe cum urmează:
N. Sătulu, N. Imbuibatu, Ghe. Săracu, d.nul Mili Tianu și alții…
P.S. Să știți brea tanti Aneta ca să nu uităm, că scrisoarea dă față a fost scrisă dupe ce am vazutără pă telefoane că mătăluță ai scris la ăia care raspunde dă amărâți că dacă nu mănânca nu le amenință nimenica viața și sănătatea și ziceam să le scrim la guvernanți să închiză Cauflandu, Lidălu, Penisu, Carfuru și Oșanu că face umbră dăgeaba.