ANAF-ul bagă antreprenorii… în Căcîţu

Joaca Guvernului PNL de-a ordonanţele şi salvarea economiei se îngroaşă. Se pare că lui Căcîţu i s-a pus şuviţa de păr pe micii antreprenori români, altfel nu ne explicăm osârdia cu care ANAF-ul emite pe bandă rulantă somaţii de plată şi titluri executorii, deşi suntem în perioada stării de urgenţă, iar ordonanţele militare spun cu totul altceva.
O fi primit şi Schweighofer vreo somaţie, vreun titlu executoriu? Nu credem, pentru că austriecii muncesc, cel puţin aşa arată toate reţelele de socializare…
Pe cine încurcă atât de mult IMM-urile din România, firmele mici, care contribuie din greu să îl ţină pe Căcîţu, pe Orban şi pe cei de la ANAF pe salarii nesimţite, de vor să se aleagă praful şi pulberea?Sute de mii de plicuri au ajuns la tot atâtea sute de mii de firme, care sunt somate să plătească dările, într-un moment din care nimeni nu ştie cum vom ieşi (care vom mai ieşi) din criza asta. Speriaţi, cu somaţiile în mâini, oamenii dau năvală, se calcă pe picioare la sediile ANAF să primească explicaţii. Dacă asta nu e de băgat la zădărnicirea combaterii bolilor, nimic nu e…“Economia” pe care a făcut-o Căcîţu şi ANAF cu trimiterea prin poştă a acestor somaţii şi titluri executorii se regăseşte în cel puţin un camion cu măşti adus din China, pentru că Poşta Română nu lucrează pro bono. Deci, încă un motiv de intrat la… zădarnicirea combaterii bolilor.
La cât de încrâncenaţi erau antreprenorii pe care i-am întâlnit la sediul ANAF din Giurgiu, după ce trece nebunia cu coronavirusul, “combaterea bolilor” o să aibă conotaţii exclusiv politice. Să vedeţi atunci, distracţie.
Iadu Michiduţă