Anghelescule, nu te plânge! Pune osul la muncă!

Anghelescu se (re)inventează – crede cu tărie că vocea și talentul l-au ajutat să câștige alegerile, așa că, în interiorul PNL Giurgiu, își face… un PNL Giurgiu, stârnind deja un val de antipatie în partidul care l-a propulsat în funcția de primar.
Mai mult, personajul de care vorbim – domnul primar Adrian Anghelescu, care la această oră încă nu este primar (complicat, nu?) – nu a ieșit încă din tiparul campaniei electorale. Omul adună date (pe surse) de la lingăii lui Barbu (deveniți peste noapte lingăii lui Anghelescu) și, cu mijloace specifice, le aruncă pe piață…
“Barbu își face hotel și își extinde cimitirul din banii contribuabililor”, “Barbu a mâncat banii însoțitorilor persoanelor cu dizabilități”, “Barbu a lăsat visteria Primăriei cu zero lei”, “Barbu a îndrăznit să achiziționeze aparate de aer condiționat pentru direcția X din Primărie”, sunt doar câteva din titlurile apocaliptice care prefigurează apoteotic știrea supremă, care să motiveze viitorul mandat al actualului primar: “Moștenirea grea lăsată de Barbu, pe eleroanele firave ale aviatorului”.
Pariez că acesta va fi leit motivul, cel puțin în primul an de mandat… Cu țipete de jale, cu anateme aruncate, atât cât să nu se prindă electoratul electrizat în 27 septembrie, că… avionul nu are pilot.
In 2012, când Barbu a preluat Primăria (de la liberalul Lucian Iliescu) cu un grad de îndatorare de 34% (acum este la 22%), cu indemnizațiile însoțitorilor neplătite de peste 6 luni de zile și fără niciun proiect european, ne așteptam să auzim vaiete și țipete.
N-a fost așa, primarul ales (tot fost consilier local) știa la ce se înhamă și, tăcut, fără să clameze “moștenirea grea” și-a făcut datoria: a căutat surse și a rezolvat problemele. Până la șfarsitul anului 2012 a ajuns cu salariile însoțitorilor la zi.
Si, din câte imi amintesc, nici n-a dat buzna în Primărie, amenințând angajații, nici nu a făcut publică suma din visterie. A muncit, iar rezultatele se văd astăzi: Anghelescu se instalează într-o instituție care are proiecte în derulare sau în implementare de peste 100 de milioane de euro. Bani europeni!
Așa că, Anghelescule, nu te plânge! Pune osul la muncă!
Ion Diaconescu