Caca maca Sile bese, sabia târâș…

Expresia, chiar dacă o considerați indecentă, se potrivește mănușă concluziilor întâlnirii de luni, dintre municipalitate, Direcția Poliției Locale și Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu…
Expresia era folosită de un jurnalist din Giurgiu (V.M.), atunci când se vorbeau discuții sau când nu se înțelegea nimic din logoreea verbală a cuiva. Expresia avea la baza și o întâmplare reală, din perioada celui de-al doilea război mondial, când un tânăr puțintel la minte a furat calul tatălui său și a plecat spre front. După cațiva kilometri s-a întors și când a fost întrebat până unde a ajuns, a născut “celebrele” vorbe: Caca maca, Sile bese, sabia târâș.
Așadar, cităm integral comunicatul de pe site-ul Primăriei:
“Luni, 26 octombrie, primarul Adrian Anghelescu a convocat în ședință reprezentanții Direcției Poliției Locale și Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu.
În cadrul întâlnirii au fost dezbătute măsurile ce vor fi luate în ceea ce privește prevenirea accidentelor rutiere în municipiul Giurgiu.
Astfel, în urma discuțiilor a fost elaborată o dispoziție care prevede:
– Toate indicatoarele de circulație neconforme amplasate în apropierea trecerilor de pietoni vor fi recondiționate și îmbrăcate în folie reflectorizantă;
– Pentru o mai mare vizibilitate pe timpul nopții, în dreptul trecerilor de pietoni vor fi înlocuite becurile cu lămpi LED;
– În zonele aglomerate, precum cele adiacente școlilor și piețelor vor fi amplasate semafoare pietonale.”
Pe bune?
Majoritatea trecerilor de pietoni de pe arterele principale din municipiu, ca și străzile, au iluminat prin led.
Semnele de circulatie sunt reflectorizante, nu sunt, așa cum a postat un amic, “din hârtie creponată”.
In ce privește semafoarele de la trecerile de pietoni, dacă acestea ar fi cu comandă manuală, ar fi singura concluzie fezabila a acestei întâlniri.
Si ar mai fi ceva: nu știm dacă s-a discutat și despre faptul ca polițiștii de la Rutieră să fie prezenți în locurile în care, seară de seară, teribiliștii dau pinteni cailor viteză.
Altfel, toată discuția are o singură concluzie: Caca maca Sile bese, sabia târâș…
Iadu Michiduță