“Dăștepții” de la INSP au încrețit mintea Anisiei si au clocit școala generației COVID

La 50 de minute ora de curs, cu cinci ore ori cinci zile pe săptămâna, în ultimii 10 ani, școala românească “a produs” 46% analfabeți functional.
“Dăștepții” de la INSP și Monica Anisie, si ea p’acolo, pe la Ministerul Educației, vor sa crească procentul analfabeților funcționali, astfel că au publicat “o varianta de lucru” prin care au redus orele la 30 de minute, ori 4 ore pe zi, ori cinci zile pe săptămână. Cu pauză de 20 de minute după fiecare oră… Trai neneacă. Insa doar pentru jumătate din elevi, cealaltă jumătate va face orele online. Ca la nebuni…Credeți că doar atat a ieșit din mintea specialiștilor în igienă de la INSP (dacă nu știați, directoarea INSP este din Sibiu)? Nuu, la orele de sport, elevii vor juca miuța la o singură poartă (fără portar), iar baschetul se va juca aruncandu-se la cos, “fiecare cu mingea lui”.
Anisia de pe la învățămant n-a priceput nimic și a luat de buna varianta de lucru a “dăștepților”, astfel că a ieșit din nou mare halimai.Neluțu de la Sănătate a ieșit să cârpească gafele, pe principiul “urma scapă turma”, dar a scăpat porumbelul pe gurița-i de chirurg de Huși: cică pandemia nu mai e așa de pandemică și că nu se impun măsurile “dăștepților” și ale Anisiei…
Intrebare pentru Nea Nelu tătărelu’: Bre nene, dacă nu se impun măsurile “dăștepților”, “pentru că “în faza epidemiologică actuală nu se justifică”, de ce mama naibii mai avem prelungirea stării de alertă încă 30 de zile?
N.R. Ministerul Sănătății a anuntat că recomandările publicate pe site-ul propriu referitoare la redeschiderea școlilor în contextul pandemiei sunt “un document vechi de lucru, care nu mai este de actualitate în faza epidemiologică actuală”.
Aseara, pe Digi 24, Nelu Tătaru a precizat: “am pus în consultare și pentru Ministerul Educației niște reguli”, iar azi dimineata a publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii un comunicat in care spune ca, “Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică nu au aprobat un set de măsuri sau de recomandări care trebuie aplicate în unitățile de învățământ la reluarea activității”.
Iadu Michiduță