E ceva putred în pandemia COVID-19

După mai mult de două luni de cand a apărut primul caz confirmat cu coronavirus în România, starea de panică a fost indusă sistematic în populație. Prin “mijloacele specifice”: trusturi de presă, structuri guvernamentale, președinție. Insă, contribuția cea mai mare la stress-ul național a venit de la armata de specialiști în virusologie, microbiologie, imunologi sau ajutori de băgători de seamă pe la spitalele din țară.
Nu neg gradul de periculozitate al virusului, însă constat că sunt lucruri care nu se leagă, nu au logică…

Toate decesele sunt COVID?
Tot de două luni, cioclii de la televiziunile naționale, știrile de la ora cinci, nu mai anunță alte decese, decât cele provocate de “noul coronavirus”.
Cu un singur click, fiecare dintre noi poate intra pe site-ul Institutului Național de Statistică (INS) și poate afla câți români mor în fiecare an și care sunt “afecțiunile predilecte” ale deceselor.
Ei bine, în anul 2018 (în urmă cu doua zile era ultima statistică publicată de INS), în România au decedat 263.463 de persoane (cu 1.718 mai mulți decât în 2017). Un calcul aritmetic simplu ne relevă faptul că acum doi ani au murit 21.955,25 de români pe lună, sau 731,84 de persoane pe zi. La nivel național! In materialul publicat de INS sunt explicate cu grafice și lux de amănunte, cauzele care au dus la decese. Si în 2018 nu era pandemie…
Un studiu efectuat zilele acestea arată că în România, decesele cauzate de SARS-CoV-19 sunt abia pe locul 11, cu mult în urma tumorilor, bolilor cardio-vasculare, bolilor aparatului digestiv sau ale aparatului respirator, etc. Dar sună mai apocaliptic… coronavirus!Trebuie să mai precizez un lucru: mare parte a deceselor au fost declarate ca fiind provocate de coronavirus, însă oamenii, aproape 90%, au avut și alte comorbidițăți, astfel că decesul nu a fost provocat doar de coronavirus.
In comparație, în Italia (cu o populatie de peste 60 de milioane de locuitori) mor lunar între 50.000 și 60.000 de oameni (http://demo.istat.it/bilmens2019gen/index_e.html) și va întreb daca ați remarcat vreo isterie în anii trecuți?

Uite vârfu’, nu e vârfu’
Modelele matematice ale Institutului de evaluare în domeniul Sănătății, din cadrul University of Washington, au relevat că în România, varful pandemiei va fi atins în 13 aprilie, iar în data de 8 mai va fi prima zi în care nu va fi înregistrat niciun deces a cărei cauză să fie SARS-CoV-19.
“Specialiștii” noștri s-au împărțit în două: independenții au accesat la ceea ce au calculat americanii, însă cei acreditați pe langă Guwerner “au întins” vârful până fix în ziua de Paște, ba chiar cu o săptămână mai mult. Strategia a mers, românii au stat cuminți în casele lor.

Bâlbe și afaceriști
Coielile autorităților (iertați-mă, n-am găsit un termen mai dur) de a pune stavilă pandemiei au atins cote de neînchipuit. Sub pretextul preocupării fată de viețile persoanelor vârstnice, doi afaceriști aflați în prima linie a luptei anticovidnouăsprezece – managerul Institutului Matei Balș, Streinu Cercel și managerul Sănătății, Nelu Tătaru au dat de gard cu declarațiile. Cercel a fătat un plan despre cum să fie umplute niște hoteluri cu septuagenari, iar Tătaru a furat ideea din zbor și a plasat-o la Realitatea Plus (https://www.youtube.com/watch?v=aIyJYSQKxyY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0BqzuiiPKbenbt7oHcturoskWP7IGlIooBWAG57SnWGtGmPkmW7Uyc_UM)
Scandalul iscat în mediul online este imens și, cu toate încercările disperate ale postacilor năimiți de liberali de a spăla imaginea lui Tătaru și a guvernanților, din traista PNL au mai plecat cateva procente.

“Suntem în grafic”… cu sateliții lui Elon Musk
“Suntem în grafic, gestionăm situația, stați în casă”, este leit motivul Puterii actuale. In tot acest timp cadrele medicale de la infecțioase cad ca muștele, testări nu se fac la întreaga capacitate, focarele de infectați se măresc de la o zi la alta, oamenii încep să iasă în stradă iar, colac peste pupăză, sateliții lui Elon Musk își fac de cap pe cerul României, dând naștere altor teorii ale conspirației.
Si mai sunt alte o mie de motive care ne împing spre certitudinea că e ceva putred în pandemia de COVID-19. Cel puțin, în România.
Ion Diaconescu

Un comentariu

Comentariile sunt inchise