Mama peneleului ei de treabă, învăţaţi-va postacii să citească!

Luni dimineata, presa centrala a dezvaluit ca, printr-un ordin al presedintelui ANSVSA, guvernantii vor sa interzica inmultirea porcilor in gospodariile proprii ale taranilor.
Informatia a fost preluata si de publicatia noastra (https://opiniagiurgiu.ro/administratie/romanii-ar-putea-spune-adio-ignatului) , cu indicarea sursei (Agrointel), informatie care a provocat un tsunami printre postacii PNL Giurgiu. Fara sa aiba habar de continutul informatiei, bietilor postaci li s-a dat ordin de zi pe unitate sa condamne cu avant revolutionar, sa jigneasca si sa strige ca din gura de sarpe ca e fake news. Cum mama peneleului ma-sii sa fie fake news un Ordin publicat pe site-ul ANSVSA, care este in subordinea Ministerului Agriculturii, condus de liberalul Adrian Oros?
Si care spune negru pe alb ca practic, în propriile gospodării, oamenii nu vor mai avea voie să-și înmulțească propriile animale. De asemenea, țăranii nu vor mai putea să-și mute porcii, indiferent de destinație.
Art. 4. În exploataţiile nonprofesionale este interzisă:
i) activitatea de reproducție;
ii) mişcarea porcinelor vii indiferent de destinaţie”, se precizează în proiectul de Ordin, publicat pe site-ul ANSVSA.
Astfel, cu excepția fermelor de suine, alte forme de exploatații nu vor mai putea să dețină suine nici pentru autoconsum, dar nici în scopuri comerciale, potrivit acestui proiect de ordin al Președintelui ANSVSA pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de porcine şi pentru modificarea şi completarea unor norme sanitar – veterinare.
Daca au rabdare si daca stiu sa citeasca (nu numai sa foloseasca sistemul copy/paste si comment-urile de la partid) le recomand bravilor postaci sa urmareasca atent urmatoarea cronologie a evenimentelor si sa gandeasca cu tigva proprie. Este vorba despre reactiile autoritatilor, dupa ce luni, 2 martie, la ora 9:18 a aparut prima dezvaluire in publicatia Agrointel.
Ora 9:18 https://agrointel.ro/133479/ordin-ansvsa-se-interzice-vanzarea-porcilor-din-gospodarii/
Ora 11:14 https://agrointel.ro/133520/ultima-ora-sedinta-de-criza-cu-ministrul-adrian-oros-despre-ordinul-ansvsa-cu-cresterea-porcilor/
Ora 13:08 https://agrointel.ro/133537/robert-chioveanu-ansvsa-nu-vom-interzice-porcul-din-gospodariile-populatiei/
Ora 19:42 https://agrointel.ro/133598/ministrul-oros-porcii-se-vor-creste-in-gospodarii-numai-cu-norme-minime-de-biosecuritate/
N. R. Postacii PNL din Giurgiu au inceput sa reactioneze abia dupa ora 14:00, cand Robert Chioveanu (ANSVSA) a fost obligat sa iasa public si sa “limiteze pagubele”. Desi in interiorul articolului publicat de Opinia Giurgiu nu era vorba de interzicerea cresterii porcilor in gospodariile taranesti, postacii au bagat (la greu) declaratia lui Chioveanu…
Ion Diaconescu