Pe principiul “Pumnii mei minte nu are”, Ioana d’Arc ot APDF își reglează conturile la umbra funcției de director

Motto: “Pumnii mei minte nu are, sparge tot ce-i stă in cale/ Sunt jmekerul cel mai tare, bodyguard la firmă mare/ Mi se spune Pentium 4, dar mi s-a ars integratul/ Dacă mi-ai călcat pantoful, îți sparg fata îți rup botul/ Nu te pune cu nebunul, că rup în tine plămanul” – versuri dintr-o manea oarecare.
In fiecare funcție care i-a fost atribuită de vreunul din partidele pe la care a trecut, fie funcție politică sau administrativă, Florian Velicu a pozat în virgina Ioana d’Arc, trimis(a) să salveze ceva, orice. Așa s-a întâmplat și la vestitul ADI, sau atunci când “vocile” dintr-un partid defunct i-au spus să candideze pentru Parlament, etc. De altfel, Velicu nu a ocupat niciodată vreo funcție importantă prin concurs, ci a fost prezent acolo unde l-a uns oricare din partidele pe la care a trecut.
Așadar, oriunde a fost numit pe vreo funcție de pui de șef, Florian Velicu a inventat un război, vrând să demonstreze cu orice preț că el este liderul suprem, că nu mai e șoferul spoitorilor, că nu mai cară blugi de la turci, că acele vremuri n-au existat și că el a fost născut să fie “șăf”.
Sunt voci din partidul care-i găzduiește acum cariera, că actuala funcție (director la APDF) îl depășeste, că nu are nicio legatura șoferia cu navigația fluvială, însă ar fi fost numit acolo să se poată lucra în liniște la partid. Chiar și cei care îl mai lăudau prin presa de partid, în urmă cu un an râdeau pe ascuns de vocile din capul modernului… Ioana d’Arc.
Se pare că personajului efemer de la APDF nu îi ajunge războiul pe care l-a declarat Sindicatului din grădina proprie, ci a deschis noi fronturi. Unul dintre acestea este și cu Primăria Giurgiu, conform unui interviu acordat unei publicații locale. Citiți și vă minunați de această mostră de gândire și exprimare, în timp ce perora despre marile sale realizări în doar cinci luni de directorat:
“(…) se aprobă, în CTE-ul ministerului, săptămâna viitoare, trei proiecte europene cărora le-am modificat total documentațiile și soluțiile tehnice, la care am luat deja o parte din avize, a trecut de CTE-ul de la APDF, concomitent cu încă trei proiecte, și concomitent cu încă un proiect de hală trimodală – similară cu cea făcută de ILR Logistics aici – depus pe fonduri europene. El a trecut deja de Organismul Intermediar din Ministerul Transporturilor în ceea ce privește Autoritatea de Management POIM din Ministerul Fondurilor Europene, și este acum la Comisia Europeană spre aprobare. Repet, este similar cu ceea ce face ILR la Giurgiu…Ceea ce puteam să facem și noi dacă nu intervenea mizeria făcută de Primăria Giurgiu, legat de acapararea terenurilor statului concesionate de către APDF, către Primăria Giurgiu. Deci, Primăria Giurgiu, prin documente discutabile/ilegale și-a însușit terenuri de mai multe hectare, mai exact 5.
(…)Cam asta este situația ultimei perioade, concomitent cu terenuri furate, cu o adevărată „varză” în ceea ce privește gestionarea pe care le fac terții în acvatoriile noastre, fără avize, autorizații. Aici mă refer și la Primăria Giurgiu, dar și la alții care au investiții în Bazinul Veriga.”
Cu condescendență, îl informăm pe efemerul Velicu, că Ioana d’Arc a fost vândută adversarilor de către protectorii ei, a fost arsă pe rug, iar mai târziu, experți și istorici de renume au considerat-o schizofrenică.

N.R. 1 – Ca să nu existe confuzii, am apelat la Wikipedia: Ioana d’Arc (Ioana de Arc, Fecioara din Orleans; în franceză Jeanne d’Arc; n. 6 ianuarie 1412 – d. 30 mai 1431) este una din figurile emblematice ale Franței și sfântă a Bisericii Catolice dar și foarte controversată întrucât unii autori au considerat că era schizofrenică – (auzea voci).N.R. 2 – Acest material poate fi considerat un pamflet. Orice asemănare cu personaje reale sau cu… boli asociate este pur întâmplătoare.
Iadu Michiduță