Persuasiunea postacului “jurnalist” de serviciu

De la ciufuleala dintre Badalau si Anton, politicienii nu se mai bat, nici macar in declaratii. Fac asta cu varf si indesat postacii si jurnalistii naimiti sa inventeze conflicte, dezastre in partide, sa coloreze sondaje de opinie inexistente, sa lanseze fumigene. “Specialisti” in fake news-uri provinciale, la care uneori pun botul si publicatiile centrale.
Era Internetului naste in fiecare zi cate un jurnalist parat, cate-o publicatie online locala – fara personalitate (mai ales juridical), fara nicio raspundere, care au tinte clare: banalitati pana in februarie, iar din martie se trece la sustinerea pe fata a unui candidat la locale.
De vina este inghesuiala si coatele de pe scena politica, iar profitorii de-un sezon au prins spilul si trag pe politicieni, care la randul lor trebuie sa isi cheltuie banii negri pe ceva, nu?
Gura satului (ex.: Palanca) vorbeste ca in PNL ar fi fojgaiala mare si ca Motreanu si-ar da demisia din functia de presedinte interimar. Intrebarea este alta: Motreanu a fost presedintele PNL Giurgiu? In afara de faptul ca a fost rujat, pudrat si plimbat de Florian Velicu, Dana Danciu si Costel Dumitru prin cateva localitati (sa le arate taranilor ce lider ardelean are PNL-ul la Giurgiu), Motreanu a fost inexistent in judet.
Auzim ca liberalii giurgiuveni se rup in paispe, ca au venetici de la alte partide strecurati printre ei, ca unii ar fi prea grasi, iar altii prea slabi, unii sunt urati cu spume, iar altii sunt spaima femeilor…
Am luat-o razna? Si in PSD sau in ALDE se intampla la fel. Sunt grasi, slabi, urati si frumosi, destepti si, mai ales, prosti… De traseisti nu se pune problema, sunt pline toate partidele. Aici e vorba numai de persuasiunea postacului sau a “jurnalistului” de serviciu…
Ion Diaconescu