Prefectul de Giurgiu “bobinează”… polivalența policalificării

Din ciclul “două codobaturi mătură sub paturi” (Otilia Cazimir)
După ce a schimbat toți directorii de școli din județ – cu excepția câtorva care, deși au ocupat postul prin concurs, nu și-au mai pus mintea cu… mințile odihnite – inspectorul general școlar s-a gândit că n-ar fi rău să facă o ședință (de instruire!?) cu pupilele nou numite în fruntea unităților de învățămant. S-a intâmplat zilele trecute la Inspectoratul Scolar Județean.
Invitat de onoare, prefectul județului, maestru al modei, un adevărat designer vestimentar, Carmen Nina Crișu! Care în loc să tacă, a ținut morțiș să ia cuvântul și “să bobineze” vorbe (prietenii știu de ce!) în fața dascălilor.
Cei prezenți la ședință au avut ocazia să participe la o adevarată demonstrație de măiestrie lingvistică, atunci când prefecta i-a anunțat că din studiile făcute de domnia sa, vinovați pentru rezultatele dezastruoase de la examenele naționale sunt, citam “de vină nu este inspectorul școlar general, ci doar directorii de școli”. Așa ne-au povestit câțiva dintre participanții la ședință…
Mai mult de atât, prefecta noastra i-a informat pe directori că în perioada următoare va face controale în școli – pe persoana fizică – și chiar va asista la orele de curs ținute la școlile la care va adăsta…
Ei, să vedeți rezultate la examenele următoare.
Ba mai mult, auzim că părinții care au auzit de tărășenie și-au tocmit deja ghicitoare și vrăjitoare care să le descânte și să le „stuchească copchii“ de sperietură…
N.R. 1 – Carevasăzică, pe vremea lui Oprișan, de vină pentru rezultatele proaste era inspectorul general școlar, acuma s-a schimbat modificarea. In ritmul ăsta, la urmatoarea ședință o să auzim că de vină sunt elevii, apoi părinții, bunicii și uite așa ajungem la agatârși, gepizi (cu soțiile lor), pecenegii avarii sau cumanii.
N.R. 2 – Abia așteptăm să meargă prefecta la colegiul Maiorescu, la cursurile de informatică, sau de algebră. Nu mai vorbim de cursurile facultative de chineză. Suntem nerăbdători să auzim concluziile bobinate de întâia minte a județului, dar mai ales, ne macină o curiozitate: la anul cine o să fie vinovat pentru rezultatele dezastruoase de la exemenele naționale? O provocăm, negreșit, pe prima doamnă a județului să ne lumineze și să condamne cu mânie revoluționară vinovații, aducându-și astfel contribuția la creșterea actului educațional în județul Giurgiu.
Liță Bobină
P.S.Acest material poate fi considerat un pamflet, doar in cazul in care nu va intereseaza actul educational si, evident, rezultatele elevilor din judet la examenele nationale.

Un comentariu

  1. nu stiu cine este prefecta de Giurgiu, dar ii spun asa: cand intra la ore sa vada si manualele deosebit de deteriorate dupa care sunt nevoiti sa invete elevii, majoritatea din 2005 editate. Sau sa intre prin scoli si sa vada cati pensionari sunt la catedra (din aia expirati de mult), cate toalete sunt in fundul curtii si cum sunt trimisi la catedra profesori sa predea, care au picat cu 2 si 3 examenul de titularizare (mai ales asta sa verifice). O rog pe doamna sa prezinte si concluziile vizitelor in unitatile scolare.

Comentariile sunt inchise