Prefectura, DSP, “umblăm” și noi la comunicare?

Spre deosebire de alte capitale de județ, la Giurgiu, totul e… mai altfel. Până și comunicatele de la Prefectură, VIA DSP…
Dacă la Instituția Prefectului Timiș (foto 2 și 3), comunicatele zilnice sunt complexe și mai ales complete, la aceeași instituție, dar din Giurgiu, informările sunt simple, fără prea multe date, atât caâ să ne intre în cap că… suntem un județ mic și insignifiant.Prefectura din Timiș, spre exemplu, comunică numărul de persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore, pe fiecare localitate a județului, numărul de persoane internate la ATI, numărul de cadre medicale confirmate pozitiv, numărul de teste PCR și numărul de teste rapide efectuate, numărul de decese și numărul total al acestora.
In cel de-al doilea comunicat zilnic, Prefectura Timis comunică incidența la mia de locuitori din ziua anterioară, atât pe județ, cât și pe fiecare localitate în parte. Pentru cei de la Timiș și din alte județe, matematica este simplă, iar ei au aflat că a comunica prompt este esențial în relația cu cetățenii.
La Giurgiu este ceva mai greu: este foarte greu – aproape imposibil – ca directorul DSP sau cineva de la instituție să îți raspundă la telefon, e foarte greu să obții o informație, e foarte greu și complicat, în general.
Poate, totuși, până la finalul pandemiei, instituțiile din Giurgiu încearca “să umble” și la comunicare.
I.D.