Rezultate bizare ale caselor de sondaj de pe lângă… casele partidelor

Ziua şi sondajul, chestiune care nu deranjează, în fond “trebuie să mănâncă” şi gura institutelor şi a centrelor/caselor de sondaje sociologice.
Ceva este însă, imposibil de înghiţit: rezultatele sondajelor.
Luate fiecare în parte, da, sunt rezultate ok, aşa au răspuns românii, asta e viaţa, mergem inainte. Dar ce ne facem când, comparativ, două sondaje arată că romanii ori sunt masochişti, ori analfabeţi funcţional… Ori centrele de sondaj funcţionează fiecare pe lângă câte un sediu de partid.
Să luam de exemplu, sondajul SOCIOPOL (era sa scriu… sociopat), efectuat în perioada 19 – 25 iunie:Rezultatele arată că PNL este cel mai bine clasat partid politic din România, având un procent de 33% în rândul alegătorilor. PNL este urmat de PSD, care nu reușește să depășească 30%, acumulând doar 28% , conform intențiilor de vot exprimate de cei care au fost chestionați.
Următorii clasaţi în intențiile de vot sunt: USR, cu 13%, urmat de PRO România, cu 8%, ALDE 5%, PMP 5% si UDMR 4%.
E clar, liberalii sunt pe val şi în sufletele românilor…
Insă aceeaşi români consideră că Guvernul Orban este mai corupt decât guvernele PSD, iar CCR a avut decizii corecte…
Acestea sunt rezultatele unui sondaj efectuat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, in perioada 19 – 30 iunie, pe 1.100 de respondenti de peste 18 ani.Aşadar, aici avem o percepţie negativă a românilor cu privire la Guvernul Orban, românii nu au încredere în capacitatea PNL de a gestiona situaţia economică. Mai mult, aceştia şi-au pierdut încrederea şi în bunele intenţii ale liberalilor, conform graficelor din acest sondaj.Păi, ce-ai facut Bobiţă? Ce să mai creadă omul, câtă incredere să aibă în casele de sondaj oploşite pe lângă… casele partidelor?
I.D.