Școala nr. 8, cursuri online – Părintii și elevii știu, autoritățile tac

La școala nr. 8 – Academician Marin Voiculescu – se știe cu certitudine că sunt cel puțin 8 copii confirmați pozitiv, din 4 clase. Și tot clar este faptul că Inspectoratul Școlar a recomandat închiderea școlii și trecerea la cursuri online.
Așadar, elevii claselor V-VIII nu mai participă la cursuri începand de astăzi, iar părinții au fost anunțați că de maine, cursurile la toate clasele se țin in sistem online.
Situația nu este roz nici la alte școli, însă autoritățile tac. O tăcere bizară, care nu face bine niciuneia dintre părțile implicate: părinți, elevi, dascăli, autorități…
Prefectura așteaptă o adresă de la Inspectoratul Școlar, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu se întruneste în ședință în lipsa acestei adrese, sunt propuneri de suspendare a cursurilor la mai multe unități de învățămant… Nimic oficial, însă părinții au fost anunțați de… oficialii de la școli că trebuie să își țină copiii acasă. Iar autoritățile tac, o tăcere care dă apă la moară suspiciunilor și teoriilor conspiraționiste.
I.D.