Strada lu’ peşte din oraşul lu’ Papură vodă

Strada Gării din Giurgiu nu a încremenit defel în uitare, aşa cum ne-am fi aşteptat. Este încă vie, plină de autoturisme parcate, deşi la ambele capete există câte o barieră care interzice accesul. Mai mult de atât, la capătul dinspre gară există şi un echipaj al poliţiei locale, care, cel mai probabil, are rolul de a se asigura că nu fură nimeni… bariera.
Despre strada Gării, numai de bine: se descarcă marfă, se încarcă marfă, se circulă cu autoturismele fără a se băga în seamă barierele şi cu atât mai puţin echipajul de poliţistii locali sau declaraţiile edilului şef, care zicea că strada e închisă pentru traficul rutier, şi că va intra în reparații, imediat ce vremea va permite intrarea muncitorilor în zonă…“Ţara lui Papură Vodă” este o expresie folosită în mod frecvent când vrem să ne exprimăm nemulţumirea faţă de ţara în care trăim, faţă de conducătorii sau faţă de legile ţării. Expresia face parte din vocabularul curent al limbii române şi foarte mulţi dintre cei care o folosesc au extrapolat sensul acesteia şi spre locul în care trăiesc – “oraşul lu’ Papură vodă, satul lu’ Papură vodă, etc.
Noi avem strada lu’ peşte din oraşul lu’ Papură vodă. După cum merg lucrurile, o să avem parte şi de proiectele lu’peşte, de dezvoltarea lu’ peşte, de lucrările lu’ peşte din oraşul lu’ Papură vodă.
Iadu Michiduţă