Suntem pe cont propriu, scapă cine poate, dar cine scapă să nu uite…

Măsurile adoptate până acum de autoritățile din România (Guvern, Președinție, politicieni în general) s-au dovedit a fi o frecție la un picior de lemn. Spitale și personal medical fără protecție în lupta cu coronavirusul, lipsa testelor și a materialelor sanitare de protecție (deși se știa din ianuarie că va fi nevoie), lipsa unor măsuri coerente de protecție a IMM-urilor și angajaților din România, modul defectuos de gestionare a celor veniți din zonele roșii ale Europei, ne dau adevarata dimensiune a unui guvern criminal, un președinte arogant, un partid (PNL) cu un singur target: alegerile anticipate. Când s-au trezit, după 10 martie, era prea târziu, România a fost prinsă cu pantalonii in vine…

Suntem pe cont propriu, scapă cine poate
Iohannis, cu o privire care căuta ajutor la prompter, a decretat stare de urgență, cu un premier izolat la domiciliu, dându-i țara pe mână analfabetului Vela de la MAI. Un personaj care, în fața națiunii, a demonstrat cum stăm cu analfabetismul funcțional.
Cele trei Ordonanțe Militare anunțate cu pompă la ore tarzii de noapte (toate nenorocirile se întâmplă noaptea… ca hoții) nu au speriat nici COVID-ul, dar nici pe bombardierii care au mutat grătarele și manelele din fața blocului în apartamente sau în vile cu turnulețe. Singurii speriați de bombele lui Vela au fost pensionarii, care nu mai stau bot în bot pe băncuțe și pe aleile parcurilor.
Ceea ce înseamnă că Vela… s-a lins pe bot de planul de amenzi din pensiile amărâților. Cât despre bombardieri, ălora, niciun milițian nu are curajul să le taie amenda, iar daca se taie, nu și le plătesc ei – deci niciun venit în plus la buget, spre disperarea frezatului Cîțu.

Suntem pe cont propriu, scapă cine poate și în mediul economic…
Botnița pusă presei n-a fost să fie, astfel că au inceput să iasa la iveală “tunurile de pandemie” cu parandărăt, care sunt date, unul după altul de urmașii lui Brătianu.
Nici ministrul Sănătății, un maestru al tunurilor “în vreme de pace”, nu a mai suportat explicațiile oligofrene ale unui Orban întors cu forțe proaspete din autoizolare.
Haosul s-a instaurat – bolnavii de cancer sunt trimiși să moară acasă, nașterile la spitale au devenit un risc real, bolnavii cu boli grave sunt disperați, operațiile au fost reprogramate la sfântul așteaptă, iar Orban repetă ca un papagal, de două săptămâni: “facem eforturi să achiziționăm”.
Insa, înainte să vina “achzițiile” tardive ale lui Orban, spitalele își dau, rând pe rând, ortul popii.
In ultimele zile, inconștientul de la Palatul Victoria a început un alt atac: aruncă pisica în curtea autorităților locale și județene. Astea sunt de vină pentru că guvernul de șpăgari a alocat un procent apropiat de zero pentru Sănătate. După cum știm însă, nu primarii și președinții de consilii județene au spus că Sănătatea, Educația, Cultura și Mediul de Afaceri Românesc nu sunt prioritați.
Nu primarii și președinții de consilii județene au spus că prioritari sunt frații Micula, Băncile și Companiile straine, ci Iohannis, Orban și Cîțu!
Suntem pe cont propriu, scapă cine poate, dar după ce trece pacostea asta de pandemie, vor urma alegeri.
Scapă cine poate, dar cine scapă, nu trebuie să uite!
Ion Diaconescu

Un comentariu

  1. Ti se vad dintii PSD-isti cum ranjesc spre PNL.VEzi ca fratilor Micula PSD le a dat banii.

Comentariile sunt inchise