FLORIA ART GIURGIU – 12 ani de performanta

FLORIA  ART GIURGIU – 12 ani de performanta
FLORIA ART GIURGIU – 12 ani de performanta

In anul 2000, coregrafa Florentina Stefan a avut initiativa de a atrage copiii si tinerii din Giurgiu spre arta dansului, si astfel s-a format grupul Floria Dance.

Reporter: Cum ati reusit sa rezistati 12 ani, de unde atata vointa, intr-un oras in care nu prea se inghesuie investitorii sa sponsorizeze astfel de actiuni?

Florentina Stefan: Greu, foarte greu… La inceput nimeni nu ne acorda vreo sansa, insa, cu timpul, seriozitatea si nu in ultimul rand rezultatele, ne-au confirmat valoarea. In ce priveste sponsorii, aici ar fi multe de spus… Autoritatile locale au fost destul de refractare in a ne acorda sprijin financiar. Sigur ca numai cu taxele minimale pe care le platesc parintii copiilor pe care-i pregatim, nu poti intretine o sala de antrenament, deplasari la concursuri, costume si multe altele… Am avut insa si noroc de sponsori generosi, oameni de afaceri, care ne-au ajutat…

Reporter: Ati avut vreun moment in care sa spuneti ca renuntati, ca lasati totul balta si incercati alta meserie?

Florentina Stefan: Sincer, da. Insa, sufletul pe care-l pun in ceea ce fac acesti copii minunati, m-a facut sa ma razgandesc de fiecare data cand imi spuneam sa renunt.

Reporter: Cand au inceput sa apara primele rezultate ale muncii depuse de dumneavoastra si copiii pe care-i coordonati?

Florentina Stefan: Dupa noua ani de munca, adica in 2009. Atunci a preluat stafeta tehnica si manageriala, Florin Stefan.

Reporter: Cum s-a intamplat?

Florentina Stefan: Florin Stefan a fost invitat in Giurgiu cu ocazia Zilei Mondiale a Dansului, pentru a sustine un recital. Ei bine, a baut apa din Dunare si a ramas aici. Acum, Floria Dance s-a transformat in Asociatia Culturala Floria Art, si pregăteste copii si tineri cu varste cuprinse intre 4 si 20 de ani pentru competitiile nationale si internationale

Reporter: Aveti o intreaga panoplie de premii nationale si internationale…

Florentina Stefan: Din momentul in care Stefan Florin s-a ocupat de manageriat aceasta echipa, totul a fost mult mai simplu… Locul II la FESTIVALUL INTERNATIONAL YOUTH DANCE FEST2009; locul I   la SUMMER DANCE FEST 2010; locul II la SUMMER DANCE FEST 2010; locul II la SUMMER DANCE FEST 2010; locul II la WINTER DANCE FEST 2010; locul III la WINTER  DANCE FEST 2010; locul I la SUMMER DANCE FEST 2011; locul II la SUMMER DANCE FEST 2011; locul II la SUMMER DANCE FEST 2011; locul I la WINTER DANCE FEST 2011 -3 premii; locul II la WINTER DANCE FEST 2011 -2premii; locul III la WINTER DANCE FEST 2011; CONCURSUL NATIONAL DE DANS CUPA BEIJA FLOR 2012 (5 premii I, 2 premii II si 1 premiu III).

Reporter: Sunt deja impresionat de acest palmares… Inteleg ca acum tocmai v-ati intors de la o alta competitie, care a avut loc pe 23 iunie…

Florentina Stefan: Asa este, am participat la Competitia Natională Summer Dance Fest, competitie unde se intrec cele mai bune scoli de dans din tara, la care presedinte de juriu a fost Mihai Petre, si unde criteriile de jurizare si arbitraj au fost foarte severe. Nu ne-am intors cu mana goala, am venit acasa cu un loc I, trei premii II si un premiu III. Avem satisfactia ca am participat la o competitie grea, si ca ne-am intrecut cu concurenti care sunt campioni mondiali si europeni.

Reporter: Ce urmeaza…

Florentina Stefan: Urmeaza munca, foarte multa munca… Ne pregatim pentru alte competitii interne, dar in special pentru Campionatul Mondial de Dans…

Iata ca ceea ce la inceput a fost o dorinta de a impartăsi copiilor  tainele artei dansului s-a transformat in pasiune iar acesta in performantă. De 11 ani acesti copii participa la realizarea festivalului de dans pentru copii si tineret „Dans Pas cu Pas” care are loc in fiecare primavara, iar in preajma sarbatorilor de iarna incântă publicul giurgiuvean in cadrul spectacolului “Sarbatori de Iarna In Pas de Dans”, spectacol ajuns la a IV-a editie.