Nicolae Florian: Oamenii trebuie sa treaca de la sperante la impliniri

Nicolae Florian: Oamenii trebuie sa treaca de la sperante la impliniri
Nicolae Florian: Oamenii trebuie sa treaca de la sperante la impliniri

L-am gasit pe deputatul Nicolae Florian, sambata, dupa audiente, intr-unul dintre cabinetele sale… Impreuna cu Ladislau Pick (presedintele organizatiei municipale PSD Giurgiu) si doi consilieri personali. Se cautau solutii. Solutii pentru a ajuta oamenii care vin in audiente si care au asteptari pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta…

„Saptamanal, vin zeci, sute de oameni care au diferite probleme. Si pentru fiecare dintre acestia, problema lor este cea mai importanta. Sunt oameni care au aceleasi probleme nerezolvate de ani de zile… Sunt oameni care nu au efectic ce sa manance, ce sa le puna copiilor pe masa… Altii nu au acte, carti de identitate… Vin si din localitatile judetului, oameni care au probleme nerezolvate, care vizeaza fondul funciar. Pe unii ii indreptam spre Primarie, pe altii spre Prefectura sau Consiliul Judetean, functie de problemele lor, iar pe altii, cei mai multi, incercam sa ii ajutam…”, spune Nicolae Florian.

Lipsa locurilor de munca, este insa cel mai mare „necaz” al oamenilor. Si de aici pleaca totul: lipsa banilor pentru utilitati, medicamente, mancare…

„Este o problema care trebuie rezolvata: locurile de munca. Incercam variante si variante, dar este greu sa repari ce s-a stricat in 20 de ani… Si totusi… Discutam cu angajatorii si incercam sa stabilim impreuna o strategie cu care sa venim in intampinarea oamenilor. Sa nu mai plimbam oamenii de la noi la AJOFM, de acolo la angajatori, trebuie sa se stabileasca din capul locului criteriile de angajare, numarul locurilor de munca, calificarea, sa putem indruma oamenii la… punct ochit. Altfel se naste o situatie penibila si deranjanta: noi trimitem oamenii la AJOFM (unde stiu si ei sa se duca), iar AJOFM ii trimite la angajatori.

Am avut o serie de discutii cu privire la formarea profesionala a detinutilor giurgiuveni, care sunt in Penitenciarul Giurgiu, pentru cursuri de formare profesionala, astfel ca atunci cand ies din inchisoare sa aiba o calificare. Vor fi cursuri pentru meserii care se cauta, un gen de reconversie profesionala, pentru reintegrarea acestei categorii, in societate”, mai precizeaza Nicolae Florian.

Oamenii trebuie sa treaca de la sperante la impliniri…

„Sunt cuvinte mari, dar eu cred in ele”, decreteaza deputatul…

Nicolae Florian a precizat ca are incredere in primarul Nicolae Barbu si ca il sprijina in eforturile acestuia de a aduce investitori in Giurgiu.

„Primarul Barbu se preocupa sa atraga spre Giurgiu investitori seriosi, si sustin aceasta initiativa. De asemenea, ma preocupa si modul in care Consiliul Judetean va aloca fonduri pentru municipiu, pentru ca orasul trebuie sa se dezvolte. Sunt alaturi de Nicolae Barbu si in ce priveste atragerea de fonduri pe proiecte cu bani europeni, pentru ca aceste proiecte sunt o mare sansa pentru municipalitate”.

In schimb, deputatul Nicolae Florian este ingrijorat de gradul ridicat de indatorare pe care il are municipalitatea, si considera ca eventualele parteneriate public – privat, vor intampina greutati. De aceea, se va implica intr-un lobby sustinut pentru atragerea de fonduri pentru proiecte cu finantare de la bugetul de stat.

„Trebuie sa identificam proiecte fezabile, care sa creeze locuri de munca. De asemenea, trebuie <<sa ne prevalam>> de marile proiecte europene existente, cum ar fi Strategia Dunarii, iar privind acest aspect, avem un masterplan, care ne creaza un atu in plus.

Sunt convins ca din 2014, lucrurile vor lua o intorsatura benefica pentru Giurgiu. Voi incerca sa impulsionez constructia unei cai ferate care sa ajunga le terminalul de containere din Zona Libera, dar si constructia unei sosele de centura care sa uneasca Zona libera si portul, prin estul orasului, pana la iesirea din municipiu, pe soseaua Balanoaiei”, a mai precizat Nicolae Florian.

In ce priveste activitatea sa in Parlamentul Romaniei, deputatul PSD spune ca este  inca in perioada de acomodare, dar este multumit de activitatea sa.

Face parte din Comisia de politici economice, reforma si privatizare si, in afara de zilele de luni si marti, cand sunt sedinte in plenul Parlamentului, lucreaza cu ceilalti colegi in aceasta comisie, dar si cu cei din comisiile de buget sau de comert si industrii.

„Alaturi de colegii din aceste comisii, vreau sa-mi aduc aportul pentru dezvoltarea orasului si judetului Giurgiu. Suntem sapte parlamentari de Giurgiu, dintre care cinci chiar din judet, si cred ca trebuie lasate deoparte orgoliile… A sosit momentul in care trebuie sa construim impreuna , dincolo de doctrinele politice. Trebuie sa ne dam mana si sa organizam intalniri in care sa identificam impreuna problemele locale, sa ne implicam in rezolvarea lor, fara sa tinem cont de culoarea politica. Toleranta si consensul nostru trebuie sa fie mai presus si mai importante decat confruntarile politice. mai important decat confruntarile sterile, este sa fim alaturi de oameni, sa-i indrumam, sa le rezolvam problemele, sa fim alaturi de autoritatile locale si judetene… De asta suntem persoane alese! Nu am ocupat aceste functii prin concurs, si trebuie sa le aratam respect oamenilor…”