Razvan Cuc: „Nu vrem sa impovaram Consiliul Local…”

Desi multe dintre facilitatile Zonei Libere Giurgiu au disparut odata cu intrarea Romaniei in UE, locatia este inca atractiva pentru mediul de afaceri.

Directorul general adjunct al Administratiei Zonei Libere, Razvan Cuc, ocupa aceasta functie de numai cateva luni, insa este optimist in ce priveste dezvoltarea acestui areal economic.

„Atributiile care imi revin in aceasta functie sunt legate de cheu, de coordonarea activitatatii care se desfasoara aici. Cheul este un punct strategic pentru Zona Libera, care trebuie si poate fi dezvoltat. Cred in atragerea de fonduri europene pentru modernizarea echipamentelor si pentru achizitionarea de alte echipamente, noi si performante. Zona Libera Giurgiu este o placa turnanta a dezvoltarii municipiului, chiar a economiei judetului…”, a precizat directorul general adjunct al AZL, Razvan Cuc.

Tanarul director ne-a declarat ca s-a acomodat rapid cu activitatea, cu oamenii pe care ii coordoneaza…

„Este o munca de echipa, iar oamenii pe care i-am gasit aici sunt receptivi si cu multa experienta in domeniu… Sunt foarte multumit de oameni, atat de cei din administratie cat si de cei cu care lucram efectiv pe cheu…. Insa este nevoie de suplimentarea numarului de oameni, pentru ca activitatea pe cheu (descarcare si incarcare marfa), trebuie efectuata uneori, in mai multe schimburi, pentu a se evita aglomerarea si eventuale intarzieri. Asta inseamna respectarea partenerilor de afaceri, inseamna seriozitate si corectitudine…”, a mai declarat Razvan Cuc.

In principal, in acest punct din Zona Libera Giurgiu se descarca si se incarca marfuri diferite, de la ingrasaminte, pana la role de tabla de la Voestalpine.

De mentionat: orice societate care isi desfasoara activitatea in Zona Libera Giurgiu, atata vreme cat are depozitate produse sau marfa in Zona, pentru aceasta

Razvan Cuc: „Nu vrem sa impovaram Consiliul Local...”
Razvan Cuc: „Nu vrem sa impovaram Consiliul Local...”

nu se percepe TVA. Aceasta facilitate isi inceteaza „efectul” in momentul in care produsul respectiv paraseste Zona Libera…

„Imi doresc sa pot, si cred ca voi reusi, impreuna cu toti cei de aici, sa ajutam la dezvoltarea Zonei Libere, si implicit sa ajutam Consiliul local si comunitatea, prin atragerea de fonduri si de investitori. Nu vrem sa impovaram Consiliul local, ci din contra”, a mai precizat directorul adjunct al AZL, Razvan Cuc.

6 comentarii

 1. Domnule Razvan Cuc,
  Nu doream sa mai comentez pe acest subiect, dar citind replica, imi dau seama ca sunteti un om de valoare. De ce spun asta? Parafrazand pe cineva din campania electorala, care spunea „mie imi pasa”, observ ca intrand in dialog, sunteti legat de Zona Libera si doriti sa faceti ceva acolo. Spun asta deoarece puteati sa nu raspundeti „provocarilor” scrise, si, ca multi altii, taceati si va faceati treaba.Vreau sa va spun ca nu sunt chiar necunoscator al situatiei din Zona Libera si a activitatilor de acolo sau a fostului santier naval, dar am vrut sa folosesc o figura de stil din literatura (litota).Aceasta minimalizeaza realitatea, pentru a scoate in evidenta anumite lucruri, fapte, etc.Mentionez ca nu sunt membrul nici unui partid politic (ceea ce actual ma afecteaza financiar-intelegeti de ce), dar ma bucur astfel de libertatea de gandire si opinie pentru care am luptat la revolutie. Va urez sa reusiti sa resuscitati Zona, sa asigurati cat mai multe locuri de munca pentru giurgiuveni!

 2. Domnule Para-don-Toxe am sa va spun o realitate ca de povesti s-au cam saturat oamenii. Ar fi bine ca inainte sa scrii ceva sa te mai si informezi, daca e cu putinta bineinteles. Sincroliftul apartine lui SHipyard ATG care in prezent lucreaza la 3 vapoare care vor fi lansate la apa folosind „mult blamatul” Sincrolift.
  Si la subiectul Zonei imi pare rau ca trebuie sa traiesti o noua dezamagire dar zona chiar are activitate, mai ales pe cheu si pentru a mentine si spori numarul contractelor trebuie sa ne adaptam cererilor clientilor nostri. Vad ca stai bine cu georgrafia Romaniei dar o sa te initiez putin si in georgrafia Zonei Libere.
  Vezi tu in Zona mai sunt si alte societati care ofera servicii de incarcare si descarcare la cheu si din acest motiv trebuie sa gasim din putinele resurse care le avem (intrucat avem niste gauri imense de acoperit din urma) un mod de a mentine infrastructura si utilajele in paramentrii normali de functionare . Spre deosebire de madam Udrea eu nu am bugetul unui minister la indemana si iti reamintesc ca acele bugete colosale sunt la prietenii tai de la USL care de altfel au si adus Zona in stadiul in care se afla acum.
  Sincer imi plac mult polemiciile dar trebuie sa te mai documentezi putin daca tot doresti atat de mult sa ma pui in dificultate.

 3. Vă certaţi şi nu ştiţi pe ce. Zona LIberă plăteşte şi acum de pe urma lui Niţulescu, Dumnezeu să-l ierte, a lui Boiangiu şi a lui Bădălău, de pe vremea când PSD-ul o conducea spre înaltele culmi ale falimentului

 4. Domnule Razvan Cuc, sa va spun o poveste:
  A fost odata un santier naval in Romania! El era intr-un oras care avea deschidere la fluviul Dunarea, fluviu care face legatura de multi, foarte multi ani, intre Marea Neagra si vestul Europei (tari ca Germania, Austria, Ungaria,etc.). Orasul se numea (ca si astazi) Giurgiu.
  Dupa ce a aniversat 100 de ani de existenta, pentru „a nu impovara Consiliul Local”, mai marii acestuia, au hotarat sa il retehnologizeze, dotandu-l cu Sincrolift („un fel de echipament de cheu” ), cu fabrica de oxigen, fabrica de acetilena, statie proprie de transformare a curentului electric, stand de constructie si probe cuplaje elastice, etc. Dar, deoarece nu avea comenzi si nu producea nimic, s-a inchis si a disparut cu aproape toate marile lui dotari (care pe unde sau la fier vechi).
  Asa vrei si matale acum. Vrei dotari noi, moderne, dar nu ai activitate. Dan Diaconescu, seful de partid, nu ti-a povestit de una pe care o chema Udrea Elena, care a facut cam ce vrei matale (terenuri in panta, telegondole, partii de schi, patinoare) si pe care nu le foloseste nimeni? S-au ti-a ramas in minte ca de la ele se poate incasa un frumos comision de aprovizionare? Nu as vrea sa cazi in abatere, sa spui ca nu ai stiut, pentru ca esti baiat tanar si fara experienta, de aceea mi-am permis sa te stresez cu cele de mai sus!
  O seara placuta!

 5. Vezi tu, stimate domn Blend-a-Merde. tot una din avantajele Revolutiei din ’89 a fost faptul ca daca ai o frustrare ti-o poti exprima liber si constat ca in cazul tau da roade. Te vad foarte activ cand vine vorba de critica si nu numai la articolul acesta…. Ma intreb daca ai condus in viata ta macar un magazin de cartier, dar cu siguranta nu…. tu ai „meseria ta” de mare critic dar e bine din cand in cand sa mai si construiesti cate ceva, daca poti bineinteles.
  Zona Libera intr-adevar poate fi considerata un proiect falimentar, dar nu din cauza unui adjunct, vicepresedinte, primvicepresedinte. In stadiul asta a ajuns din cauza oamenilor care ne tot conduc destinele dupa ’89. Ce i-a oprit pe ceilalti directori sa ia masuri privind infrastructura din zona sau cu buruienile, care intr-adevar sunt o problema. De ca a intrat zona intr-un proiect ca APCD care nu a generat nici un avantaj concret pentru zona libera? De ce nu s-au accesat fonduri europene intrucat este o nevoie acuta de modernizarea utilajelor folosite pe cheu?
  Si sunt multe alte intrebari la care sunt convins ca un om care il citeaza pe Macedonski se poate gandi mult mai bine decat mine. Tot Macedonski spunea in al sau poem „Despre-al politicei secret. – Oraşul mic te fură-ncet.”
  Ma intreb si eu, domnule Blend-A-Merde esti cumva poet sau un politician ineficient?
  As vrea sa te vad la fel de activ si cand vine vorba de USL ca la ei predomina si adjunctii si vicepresedintii si primvicepresedintii.

 6. Domnule Razvan Suc… Una din bubele democratiei post ’89 este aceea ca exista adjuncti, vicepresedinti si primvicepresedinti atunci cand nu este cazul. Stiti matale la ce ma refer. Pana sa consideram ca „Zona Libera Giurgiu este o placa turnanta a dezvoltarii municipiului” incercati macar sa astupati craterele alea din asa-zisul carosabil din beton si cautati macar sa distrugeti buruienile alea demne de Gradina Botanica. Zona Libera e un proiect falimentar, dupa chipul si asemanarea celor care, chipurile, conduc destinele acestui „oras mic cu oameni prosti”, vorba lui Macedonski. El preciza „oameni prosti, dar cumsecade”, dar cred ca nu se referea la Giurgiu.

Comentariile sunt inchise