Angajatorii care promoveaza femeile din mediul academic si stiintific vor fi premiati ca urmare a amendamentului propus de Viorica Dancila si adoptat de PE

viorica-dancilaFemeile care activeaza in mediul academic si stiintific vor primi un sprijin in dezvoltarea carierei din partea Parlamentului European: legislativul european a adoptat azi propunerea eurodeputatei PSD Viorica Dancila potrivit careia angajatorii ce promoveaza femeile din domeniile mentionate mai sus vor fi recompensati.

”Am propus acest amendament pentru a incuraja angajatorii sa sustina activ dezvoltarea carierelor femeilor din mediul academic si stiintific, o categorie profesionala foarte valoroasa, dar mai putin sprijinita prin programe europene. Genul nu este sub nicio forma un criteriu al competentei in activitatea academica sau stiintifica, dar din pacate, adesea, reprezinta un criteriu al reusitei, ceea ce este profund incorect. De aceea cred ca femeile bine pregatite si performante din aceste domenii merita atentia noastra speciala si incurajarea Parlamentului European sa-si dovedeasca abilitatile. Sper ca acest premiu sa fie un imbold pentru angajatori si, in special, pentru autoritatile publice de a recunoaste performanta dincolo de gen”, sustine Viorica Dancila, membra a Comisiei pentru drepturile femeii si egalitatea de gen (FEMM).
Raportul referitor la carierele femeilor din mediul stiintific si universitar reitereaza faptul ca egalitatea de gen este unul dintre principiile fundamentale pe care se intemeiaza UE si atrage atentia ca trebuie eliminate toate formele de discriminare directa sau indirecta a femeilor ce activeaza in aceste domenii.
Astfel, Viorica Dancila, lidera a europarlamentarilor PSD, a propus „ca Parlamentul sa instituie premiul <<Femeile si stiinta in Europa>>, care ar putea fi acordat angajatorilor (intreprinderi, institutii si autoritati) ce promoveaza in mod exemplar femeile din mediul academic si stiintific, sprijina femeile care ocupa posturi de conducere si aplica remunerarea egala”.
Lidera eurodeputatilor PSD a stabilit pozitia Grupului S&D privind initiativa legislativa referitoare la carierele femeilor in mediul stiintific si universitar, iar raportul sau a fost adoptat miercuri in plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.