Comunicat de presa – Conditiile in care se obtin autorizatiile de mediu si vizarea anuala a acestora

Agentia pentru Protectia Mediului Giurgiu informeaza toti titularii / detinatorii de autorizatii de mediu / autorizatii integrate de mediu, referitor la aprobarea Ordinului nr. 117/05.11.2018 privind aprobarea procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizatiei de mediu si a autorizatiei integrate de mediu publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 967/15.11.2018.
Procedura reglementeaza conditiile de solicitare, de aplicare sau de respingere a vizei anuale a autorizatiei de mediu si autorizatiei integrate de mediu, in acord cu prevederile legale (Ordonanta de Urgenta nr. 195/2005 din 22 decembrie 2005 privind protectia mediului, aprobata prin Legea 265/2006 cu modificarile si completarile ulterioare).
Avand in vedere faptul ca autorizatia de mediu si autorizatia integrata de mediu isi pastreaza valabilitatea pe toata perioada in care beneficiarii lor obtin viza anuala, toti titularii / detinatorii de autorizatii de mediu / autorizatii integrate de mediu trebuie sa solicite viza anuala la Agentia pentru Protectia Mediului Giurgiu in fiecare an, cu minim 60 de zile inainte de ziua si luna in care a fost emisa autorizatia de mediu sau autorizatia integrata de mediu.
Precizam ca pentru derularea procedurii de aplicare a vizei anuale nu se percep taxe sau tarife.