Coronavirus – bilanț național: 38 de persoane în carantină, peste 11.000 în izolare acasă

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a informat astazi că la nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane testate pentru a vedea dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus) si 11.311 de persoane sunt în izolare acasă.
În România au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat în țară ca fiind pozitiv, este considerat vindecat si a fost externat, după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.
De asemenea, cei doi cetățeni români infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați. Cetățenii români se vor întoarce în țară.
În cursul zilei de miercuri, au fost înregistrate la numarul unic de urgenta (112), 69 de apeluri si la TELVERDE (0800 800 358) au apelat 1.011 persoane.
„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20. Anchetele epidemiologice la Suceava și Timișoara continuă pentru a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv ieri au intrat în contact”, au precizat cei de la Grupul de Comunicare Strategică.
Autoritățile fac apel la rudele persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați.
Potrivit comunicatului citat, România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus. Până miercuri au fost raportate 3.351 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.