Monica Macovei: Alesii USL vor sa scape de ANI

Eurodeputatul Monica Macovei a facut luni o declaratie de presa, in care condamna intentiile unui grup de USL-isti, care au initiat un proiect legislativ ce prevede ca alesi din Parlamentul Romaniei sa nu mai fie verificati de catre Agentia Nationala de Integritate…

Potrivit europarlamentarului amintit, Agentia Nationala de Integritate (ANI), alaturi de DNA, este unul din pilonii importanti in lupta cu coruptia si trebuie protejata si intarita, si nu atacata si slabita.

„Proiectul prevede ca regimul incompatibilitatilor, al conflictelor de interese, interdictiilor si al abaterilor disciplinare parlamentare este cel stabilit exclusiv prin Statutul deputatilor si senatorilor, ceea ce inseamna ca parlamentarii vor ca ANI sa nu-i mai verifice. Proiectul a fost initial semnat si de doi parlamentari PDL, dar acestia si-au retras intre timp semnaturile.

Politicienii USL si toti cei care atenteaza la atributiile Agentiei de Integritate sunt iresponsabili.

Cer si parlamentarilor USL, UDMR si PPDD sa renunte la aceasta initiativa, al carei singur scop este sa se apere pe ei, cu riscul de a compromite definitiv intrarea in Schengen si de a avea un raport negativ in cadrul MCV cu toate consecintele sale. Deputatii si senatorii care vor sustine si vor vota aceste modificari vor sa fie mai presus de lege, vor sa-si angajeze rudele la cabinetele lor de parlamentari, vor sa nu raspunda ca toti ceilalti oficiali”, a declarat Monica Macovei.