Reguli noi! Permis auto doar daca ai absolvit 11 clase!

scoala-soferiIn sfarsit, o sa scapam de bizonii de pe sosele, de habarnistii si analfabetii cu masini bengoase, dar care nu stiu sa citeasca…
Guvernul vrea sa reduca la jumatate numarul de decese rezultate din accidente rutiere, astfel ca permisele de conducere auto nu vor mai fi eliberate decât persoanelor care au absolvit 11 clase.
Aceasta interdictie va fi introdusa de Guvern printr-un act normativ care va schimba actuala legislatie rutiera.
Se completeaza astfel legislatia in domeniu cu norme care sa facă posibila, acolo unde evolutia fenomenului rutier impune, aplicarea obiectivelor incluse in Comunicarea Comisiei Europene: “ Pentru un spatiu European de siguranta rutiera: orientari pentru politica de siguranta rutiera 2011-2020”, document care propune reducerea la jumatate a numarului de decese in accidente rutiere si care incurajeaza statele member sa abordeze strategii nationale in domeniul sigurantei rutiere.
Conform Legii educației naționale, învățământul general obligatoriu este de 11 clase și cuprinde învățământul primar (5 ani, inclusiv clasa pregătitoare), învățământul gimnazial (4 ani) și primii 2 ani ai învățământului secundar superior (liceul). Obligația de a frecventa învățământul obligatoriu de 11 clase încetează la vârsta de 18 ani.
Din momentul în care Guvernul va schimba însă legislația, cine nu a terminat la școală 11 clase nu va mai primi permisul de șofer auto. Prin această restricție, Guvernul vrea să se asigure că cine se află la volan are capacitatea intelectuală de a învăța regulile de circulație și de a analiza în trafic indicatoarele rutiere.
Restricția va fi introdusă alături de alte măsuri, precum reducerea perioadei în care șoferii trecuți de o anumită vârstă sunt obligați să efectueze verificarea medicală, pentru a dovedi că mai sunt apți să conducă un autovehicul.

Un comentariu

  1. au infiintat mai nou facultati tip spiru haret, titulescu etc care scot arhitecti, ingineri medici , filosofi
    si nu pot face rost de un certifiat de absolivire a 11 clase? ce dracu ma v ati tampit de tot .

Comentariile sunt inchise