Un avocat din Giurgiu, săltat de poliție, după un atac cu maceta

Larmă mare pe strada Decebal, în după amiaza zilei de luni, 13 aprilie. Trei echipaje de poliție, sirene, girofaruri, care au scos la ferestre locatarii blocurilor din jur.
Aflăm, totusi astăzi, din presa centrală, ca un avocat a fost reținut, iar procurorii cer arestarea sa preventivă, după ce, pe fondul unor discuții contradictorii, a lovit de mai multe ori cu maceta un tânăr de 26 de ani, agent de livrare pizzar, pvocându-i răni grave. Intamplarea a avut loc in apropierea cabinetului avocatului.
Avocatul a fost reținut, iar procurorii cer arestarea lui preventivă pentru tentativă de omor.
În dosarul penal nr. 225/P/2020 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București se efectuează urmărirea penală față de o persoană de sex masculin, avocat în cadrul Baroului Giurgiu, pentru tentativă la infracțiunea de omor, prevăzută de art. 32 alin. 1 C.P raportat la art. 188 alin 1 C.p.cu aplicare art. 41 C.P. și art. 43 alin. 5 C.p, și infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 C.p.cu aplicare art. 41 C.p, și art. 43 alin. 5 C.p. ambele cu aplicare art. 38 alin. 1 C.p., reținându-se, totodată starea de recidivă post-condamnatorie. În fapt, în ziua de 13 aprilie, în jurul orelor 17,00 – 17,30, în municipiul Giurgiu, în loc public, pe fondul unei discuții contradictorii, inculpatul, avocat în cadrul Baroului Giurgiu, prin utilizarea unui cuțit de vânătoare, de tip macetă, a aplicat în mod repetat, mai multe lovituri persoanei vătămate, un bărbat în vârstă de 26 de ani, fiind vizate zone vitale ale acestuia, una dintre lovituri cauzându-i persoanei vătămate leziuni traumatice în zona umărului drept.
De asemenea, în aceleași împrejurări, inculpatul a proferat amenințări la adresa persoanelor prezente la locul faptei, acțiunea acestuia fiind de natură a tulbura ordinea și linștea publică.
Față de inculpat, procurorul din cadrul parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a dispus măsura reținerii pe o durată de 24 de ore și a sesizat Curtea de Apel București cu propunerea de arestare preventivă”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.