A fost predat amplasamentul pentru obiectivul „Drum de legătură DN5 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei” – PNL dezvoltă județul Giurgiu – Comunicat de presă

PNL se ține de cuvânt și continuă investițiile masive în Dezvoltarea României. Județul Giurgiu, lăsat de izbeliște în ultimii ani, se bucură, în perioada Guvernului Orban, de o substanțială finanțare venită din fonduri europene și naționale. Astăzi, au fost lansate lucrările pentru modernizarea drumului național la intrarea în România dinspre granița cu Bulgaria, în prezența secretarului de stat, Irinel Scrioșteanu, a consilierul de stat, Gabriela Horga, dar și a președintelului Consiliului Județean, Dumitru Beianu și a primarului Adrian Anghelescu.
”Am predat amplasamentul pentru obiectivul „Drum de legătură DN5 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei”. Este vorba despre porțiunea de drum cunoscut în folclor drept „pământul nimănui”, care, în ultimii ani, a fost o capcană pentru șoferi și o rușine pentru România. Intrarea în țară prin Sud, din Bulgaria, arăta o imagine dezolantă: era un drum fără asfalt, prăfuit vara, cu gropi pline de apă sau noroi toamna și alunecuș iarna”, a declarat secretarul de stat Scrioșteanu.Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400, în lungime 5,72 km, are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, urmând a fi executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare.
Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în urmă cu o săptămână, iar autorizația de construire a fost emisă cu o zi înaintea ordinului. Antreprenorul este SC PORR CONSTRUCT, iar valoarea contractului este de 106,6 milioane de lei, fără TVA. Durata execuției obiectivului este de 18 luni, începând de la acest moment. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.Astfel, PNL a reușit să deblocheze toate investițiile din județul Giurgiu legate de modernizarea infrastructurii rutiere și feroviare care să asigure legăturile cu Bucureștiul, dar și cele cu vama de la frontiera cu Bulgaria și cu portul Giurgiu, de la Dunăre.
#modernizare #dezvoltare #Giurgiu
#infrastructurarutiera #drumintrareintara
#DezvoltamGiurgiu #DezvoltamRomania