Activitatea parlamentarilor de Giurgiu in 2017 – senatorul Cristian Marciu, cel mai activ…

parlament2017 a fost un an tulbure pentru Romania. Tulbure pentru populatie si imprevizibil pentru administratiile locale, care s-au trezit in imposibilitatea de a-si finaliza investitiile.
A fost insa un an bun pentru bugetari, care s-au trezit peste noapte cu salariile majorate nesperat…
In ce priveste mediul privat, ei bine acesta a fost impovarat in continuare, obligat sa duca pe umeri un sistem birocratic supradimensionat.
In toata aceasta perioada, parlamentarii nostri au lucrat “in interesul cetateanului” – au facut si aprobat legi, au avut interventii si interpelari in plen. Despre timpul alocat sulfariilor politicianiste in interes… politic sau personal vom vorbi in alt articol…
SENAT
Senatorul Niculae Badalau (PSD): datorita rezultatelor bune la alegerile din 2016 ale organizatiei PSD Giurgiu, senatorul de Bolintin Vale a ajuns al doilea om in PSD – secretar executiv al partidului.
Are 32 de initiative legislative; 31 de declaratii politice; 13 luari de cuvant in plen; ZERO intrebari, ZERO interpelari.
Senatorul Cristian Marciu (PSD): are 45 de initiative legislative; 35 de declaratii politice; 20 de intrebari; 5 interpelari si 37 de luari de cuvant in plen. Majoritatea interventiilor senatorului Marciu fac referire la problemele cu care se confrunta judetul sau municipiul Giurgiu.
Asadar, senatorul Cristian Marciu l-a depasit cu mult pe Niculae Badalau in acest prim an de mandat…
CAMERA DEPUTATILOR
Deputatul Alexandru Andrei (PSD): 3 luari de cuvant (in trei sedinte); 20 de propuneri legislative (din care una a fost promulgata ca Lege); 3 intrebari si interpelari (din care doua fac referire stricta la Giurgiu).
Deputatul Elena Dinu (PSD): 15 luari de cuvant (in 11 sedinte); 7 declaratii politice; 36 de propuneri legislative (din care una a fost promulgata ca Lege); 12 intrebari si interpelari.
Deputatul Razvan Cuc (PSD): 2 luari de cuvant in plen si 7 propuneri legislative.
Deputatul Toma Petcu (ALDE): luari de cuvant – 1; propuneri legislative – 5.
N.R. Trei dintre parlamentarii de Giurgiu au “circumstante atenuante”, astfel ca slaba activitate in Parlament (interventii, interpelari si luari de cuvant in plen) are o explicatie…
– Deputatul Alexandru Andrei a avut o activitate intensa si laborioasa in Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională;
– Deputatul Razvan Cuc a fost Ministrul Transporturilor pana aproape de sfarsitul anului 2017;
– Deputatul Toma Petcu este Ministrul Energiei.