Alexandru Vladu – acest Danton al Giurgiului…

danton vladuExact asa cum spuneam intr-un articol mai vechi, Alexandru Vladu se victimizeaza.
El n-ar fi vrut sa plece din PSD, dar pesedistii nerecunoscatori au dorit sa scape de el si astfel a devenit… martir. Al rautatii pesediste. Iar dupa acest articol, cu siguranta si o victima a “presei rosii”, care nu intelege nimic din meandrele politicii…
Joi, 10 martie, anul de gratie 2016, Alexandru Vladu a intrat oficial (a se citi: pe fata) in ALDE. Asa cum si-a dorit, in prezenta lui Calin Popescu Tariceanu. Ceea ce inseamna ca Toma Petcu s-a tinut de cuvant. A fost precum pestisorul de aur – i-a indeplinit o dorinta lui Vladu.
Insa, declaratia fostului viceprimar si proaspatului candidat ALDE pentru Primaria Giurgiu face toti banii:
“Am vrut sa intru in acest partid (ALDE – N.R.) pentru ca ati vazut, dupa executia in direct pe care am avut-o saptamana trecuta – si vreau sa notati cu totii, nu este o executie a PSD-ului, este o executie a unui om. Este executia unui om care a vazut ca trece un glont pe la urechile lui si nu a acceptat lucrul acesta…”. (!!!)
E greu de descalcit ermetismul frazei, dar va descebaluim noi: domnul Vladu vrea sa spuna ca Nicolae Barbu l-ar fi “executat”, iar el, Vladu nici usturoi nu mancase, nici gura nu-i mirosea. El este o victima. O victima care trebuia lasata sa faca in continuare giumbuslucuri: sa mearga la serbarea de Dragobete cu membrii ALDE, sa mearga la diferite intalniri de ungeri de primari in mediul rural – tot cu ALDE, sa imparta floricele de 1 martie cu alaiul ALDE dupa el… Si in acelasi timp sa declare cu nonsalanta ca este membru PSD.
De curiozitate, domnu’ Vladu, ce-ar fi trebuit sa faca organizatia municipala a pesedistilor? Cum ar fi trebuit sa procedeze Barbu? Sa vina si ei la ALDE? Pai nu sunt chiar toti niste traseisti, nu-i asa?
Sigur ca domnul Vladu s-a victimizat asa cum anticipam, numai ca trebuia sa gaseasca niste motive mai plauzibile. Asta cu “executia in direct” cade din start. Cu tot dragul, domnule Vladu, nu aveti nici talentul oratoric al lui Georges Jaques Danton (ala ghilotinatu’ de catre unu’, Robespierre) si nici nu ati avut – din fericire, soarta lui. Nici macar victima nu aveti cum sa fiti.
Ion Diaconescu

Un comentariu

  1. Daca tot facem analogie cu acele vremuri sa nu uitam ca in ranita fiecarui soldat exista un baston de maresal.,mai pe direct soldatul poate deveni prim consul..
    Vom asista la emigratie in masa a nobilimii si literatilo?

Comentariile sunt inchise