Alexandru Vladu: “Un singur om nu poate influenta starea invatamantului din judet”

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sfarsitul saptamanii trecute la sediul ALDE Giurgiu, Alexandru Vladu, unul dintre vicepresedintii acestei formatiuni politice a avut o interventie “pro Gigi Oprisan”…
Liderul ALDE Giurgiu s-a aratat surprins de demiterea lui Gigi Oprisan din fruntea Inspectoratului Scolar Judetean si a precizat ca aceasta demitere este una pur politica, “s-a cerut sa cada capete si asta s-a intamplat”, a spus Vladu.
“Problema invatamantului nu este de azi sau de ieri… S-a cerut sa cada capete si asta s-a intamplat… Cand o sa intelegem ca un singur om nu poate influenta starea invatamantului?
Cred ca vinovatii trebuie cautati in alta parte – in sistemul de invatamant care se degradeaza continuu de ani buni, un sistem care pierde constant din calitate.
Cum poate sa creada cineva ca un om de la nivel local poate influenta in vreun fel starea invatamantului din scolile judetului?”, a spus Alexandru Vladu, precizand insa ca nu ii ia apararea lui Gigi Oprisan.
Liderul ALDE Giurgiu a mai aratat ca absenteismul, mediile mici cu care se intra la licee (chiar si cu media 2! – N.R.), desfiintarea scolilor profesionale, inscrierea la facultati chiar si fara BAC si nu in ultimul rand familia, sunt factorii care trebuie luati in calcul pentru o reformare a sistemului de invatamant.