Anunțul săptămânii: Funcția de vicepreședinte CJ va fi Preda(tă) lui Andronache

După ce s-a rupt lanțul de iubire între PSD și ALDE, conducerea pesedistă a Consiliului Județean a introdus pe ordinea de zi a ședinței din 14 februarie un punct care viza „detronarea” lui Vasile Andronache și inlocuirea acestuia cu, ați ghicit, un pesedist: Ionuț Preda.
Se pare însă că pesediștii nu au ținut cont de faptul că prefecta județului nu mai este Nina Crișu, ci Aneta Matei (cu rădăcini adânc înfipte în ALDE și mai nou, prin alianță, în PNL), călcând astfel pe becul galbel/albastru al celor care sunt acum la putere.
Doamna Aneta (Matei) a trasnsmis astăzi un comunicat de presă prin care face anunțul săptămânii: a atacat în contencios administrativ hotărârarea prin care a fost detronat nea Vasile Andronache și cea prin care Ionuț Preda a fost înșurubat în scaunul rămas gol…
”Pe rolul Tribunalului Giurgiu, secția contencios administrativ, Prefectul județului Giurgiu a înregistrat o acțiune având ca obiect anularea Hotărârii nr. 9 privind eliberarea domnului Vasile Andronache din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu și a Hotărârii nr. 10 privind alegerea în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu a domnului lonuț Preda Gabriel, precum și a tuturor efectelor juridice produse de aceste acte administrative.
Motivele avute în vedere la promovarea acțiunii se referă, în principal, la încălcarea dispozițiilor legale referitoare la suplimentarea ordinii de zi a ședinței ordinare desfășurată de Consiliului Județean Giurgiu în data de 14.02.2020 și la adoptarea hotărârilor respective fără majoritatea prevăzută de O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ.”