Bugetul austerităţii a fost adoptat în Parlament, cu votul majorităţii PNL, USR-PLUS şi UDMR

Deşi Guvernul de dreapta a prezentat acest buget ca pe unul al prosperităţii, în realitate, creșterile sunt #tăieri, iar banii în plus sunt, de fapt, bani în minus. Pensiile NU vor creşte, alocaţiile NU vor fi majorate, salariile sunt îngheţate. În plus, bugetul pentru #Educaţie este cel mai mic, din ultimii 30 de ani, iar cel al #Sănătăţii este mai jos decât nivelul de anul trecut.
Avem, aşadar, -2,2 miliarde lei la Ministerul Sănătății și -0,4 miliarde lei la CNAS. În total, -2,6 miliarde.
De asemenea, PNL,USR-PLUS și UDMR au picat, rând pe rând, atât în comisiile de specialitate, cât şi în plen, toate amendamentele opoziţiei care veneau în sprijinul lucrătorilor din sistemul sanitar.
Astfel, #stimulentul de risc pentru #medicii de familie titulari ai cabinetelor medicale individuale nu va putea fi acordat, deşi medicii de familie organizaţi sub alte forme şi personalul angajat din cabinete beneficiază de acesta.
Totodată, a fost respins şi amendamentul privind acordarea unui #procent mai mare din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către medicina primară, oricum subfinanţată în acest moment și care ajunge astfel Cenușăreasa medicinei românești.
#Austeritate