Călin Popescu-Tăriceanu, despre deciziile adoptate in sedinta BPC

Una dintre deciziile luate in sedinta BPC a fost cea privitoare la pierderea calităţii de membru ALDE pentru persoanele care, fără acceptul sau suţinerea partidului, acceptă funcţii.
Aceste decizii au fost luate cu o largă majoritate, iar la sedinta a participat si ministrul Meleşcanu, care şi-a cerut scuze colegilor pentru situaţia pe care a generat-o.
„Nu putem accepta astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică. La despărţirea de la PSD, am convenit că vom rămâne în relaţii civilizate. Ceea ce obeserv este un atac furibund al PSD la adresa ALDE şi îi previn pe cei din PSD că nu suntem în postura să întoarcem şi celălalt obraz. Gesturile, încercările de racolare care au eşuat ale unor membri ALDE se înscriu în această linie a unui război împotriva noastră
Dacă cineva acceptă o propunere de la un alt partid suportă rigorile statutului și ale deciziei de azi. Meleșcanu nu poate accepta această susținere ca membru ALDE.
Regulamentul Senatului spune foarte clar: fiecare grup parlamentar face o singură propunere pentru funcţia de preşedinte. ALDE a luat hotărârea în forul statutar să îl susţină pe Ion Popa. Orice altă candidatură iese din Regulamentul Senatului şi se aplică pe cale de consecinţă”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.
Despre posibilitatea in care Teodor Meleşcanu va accepta funcţia de preşedinte al Senatului, cu susţinerea PSD, Călin Popescu-Tăriceanu a spus ca acesta isi va pierde calitatea de membru ALDE:
„Dacă trece la PSD, trece la PSD. Nu poate să accepte această susţinere din partea ALDE. Nici eu nici colegii nu au înţeles ce intenţii are pentru viitor. Nu ne-a spus nimic, ne-a lăsat într-o expectativă aşa, şi pe mine, şi pe colegii mei”.
In ce priveste soarta din Senat a grupului ALDE (in situatia in care Melescanu pleaca), Calin Popescu Tariceanu a precizat ca exista solutia grupului mixt, conform regulamentului, solutie care va fi aplicata daca Melescanu pleaca.