Ce sta in spatele #rezist-ului consilierilor ALDE

editIn consiliile locale din judet (cu exceptiile… care confirma regula) exista in acest moment un adevarat fenomen: #rezist-ul consilierilor ALDE. Avem confirmarea ca pe langa Daia si Iepuresti, exista frictiuni si in alte consilii locale din mai multe localitati, intre consilierii ALDE si primari.
Daca este adevarat ceea ce a aparut in spatiul public inainte de numirea Guvernului Dancila, si anume ca Dragnea i-ar fi spus lui Tariceanu ca nu vrea sa mai auda de ministri din Giurgiu – discutie urmata a doua zi de “demisia” lui Toma Petcu de la sefia Ministerului Energiei, incepem sa intelegem atitudinea sefului ALDE Giurgiu.
In sinea lui, este convins ca a pierdut ministerul din cauza deteriorarii ireversibile a relatiei dintre Dragnea si Badalau.
Q.E.D.
Aceasta pare sa fie explicatia miscarii #rezist din ALDE,
Mai mult de atat, volens nolens, plecarea lui Toma Petcu de la Ministerul Energiei, pe langa faptul ca zeci de persoane angajate de el in diferite structuri isi vor pierde mai devreme sau mai tarziu slujba – alte zeci de persoane care erau in asteptare (cu promisiunile de la Petcu “in traista”) si-au vazut salariile grase si posturile caldute promise, spulberate. Ca sa nu mai spunem ca si “primaria municipiului” pentru lidetrul ALDE Giurgiu pare, in aceasta situatie, un obiectiv care se estompeaza pe zi ce trece…
Cel mai probabil, de aici vine (legitim) si dorinta de “revenge” si de #rezist in fata lui Badalau, considerat principalul vinovat de daramarea visului de marire al lui Toma Petcu.
Ion Diaconescu