Cel alb, cel galben, cel… rosu – “Calaretii apocalipsei” PNL Giurgiu

Oportunismul nu cunoaste limite, atunci cand homo politicus isi pune in gand sa (se) ajunga. Iar cel mai la indemana exemplu este in plina desfasurare sub ochii nostril, in ograda PNL Giurgiu.
Genealogic (politic) vorbind, niciunul dintre conducatorii organizatiei nu au avut “puritatea” liberala de care se face astazi atata caz…
Lucian Iliescu (cel care a dus organizatia la procente la care n-au visat nici Bratienii) era fost membru PCR cu state vechi.
A urmat Dumitru Beianu, care avea un trecut politic sinuos (APR, PC, PNL, PSD, PNL), dar care nu a avut vlaga si pumnul de fier al mentorului sau, nea Lucica.
Despre Raducu Filipescu, “Randunica” si cine s-a mai perindat pe la PNL Giurgiu, numai de bine…
Gheorghe Stefan nu a avut nici el un pedigree care sa fie pe placul vulgului, asa ca “s-a racit” si…
… A venit Marin Anton pe turnanta (PNL, PDL, PMP, PNL), asadar din partea dreapta. Drept era sa fie bine primit, mai ales ca s-a asezat chezas pentru presedinta de la femei, pentru secretarul general al organizatiei (PDL, PSD, PNL) si pentru un insignifiant consilier judetean (PDL, PSD, PNL).
CAP II – Facerea…
Facerea de bine este… rasplatita dupa scurt timp si multe drumuri in Capitala la sediul de la Modrogan – Marin Anton este mazilit pentru… delict de opinie.
Asistam acum la o noua incercare de mazilire – din partea acelorasi personaje – a lui Marian Maroiu (PSD – PNL).
Cica Maroiu ar fi furat startul campaniei electorale pentru candidatura de primar al municipiului, in defavoarea a doi consilieri municipali (Anghelescu si Matei).
Nu am nicio afinitate cu vreunul dintre personajele enumerate dar, pentru numele lui Dumnezeu, ce i-a oprit pe cei doi consilieri sa bantuie pe strazile municipiuluiu, sa bata din usa in usa, sa ii cunoasca lumea, sa afle care este starea cetatenilor? Era chiar una din atributiile lor de alesi ai electorului.
Ca sa scurtam istorioara: timpul lui Maroiu, acuzat ca ar fi pesedist si ca ar fi batut palma cu primarul Barbu (desi, fata de ceilalti guralivi, Maroiu are CV-ul politic mai curat) se scurteaza. Clanul care conduce acum organizatia PNL Giurgiu a stiut “sa faca frumos” la Centru si sa-l aduca pe Motreanu, o alta “Randunica” cu care liberalii vor trebui sa defileze pentru europarlamentare. Si cam atat.
Jocurile sunt facute, nu de liberali autentici, ci de oportunismul unor “dalmatieni” ai politichiei locale, cu pete bogate in culorile partidelor pe unde au trecut.
Trei “calareti” ai apocalipsei unei organizatii care traieste din amintiri – cel alb, cel galben, cel… rosu.
Iadu Michiduta