Cine îi poartă sâmbetele senatorului Cristian Marciu

Motto: “Fereşte-mă Doamne de prieteni…”
Senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu este, în ultima perioadă, în centrul atenţiei presei… Este vorba despre “o ciorbă” reincălzită – o presupusă incompatibilitate. Senatorul Marciu este “vânat” chiar de colegi din organizaţia PSD Giurgiu, dar înainte să ajungem la numele acestora, haideţi să facem un istoric al “incompatibilităţii”…
In perioada 2008 – 2016, Cristian Marciu şi-a exercitat meseria de diriginte de şantier (cu toate examenela şi atestările la zi).
In perioada 2008 – 2012, în timp ce era consilier judeţean, Cristian Marciu a avut cu Consiliul Judeţean trei contracte: două pe persoană fizică şi unul pe firma la care era administrator, în valoare totală de 17.000 de lei.
Cineva a sesizat ANI despre aceste trei lucrări, ANI a făcut un raport de evaluare şi aceeaşi ANI a dat verdictul – INCOMPATIBIL. Menţionăm că unul dintre cele trei contracte viza construirea unui şopron pentru utilajele Direcţiei de Transport a CJ, in valoare de 4730 lei cu TVA inclus, pe o perioadă de 24 de luni.
Cristian Marciu a atacat raportul ANI la instanţa din Giurgiu, cei de la ANI nu s-au prezentat la proces, in schimb au cerut transferarea dosarului la Curtea de Apel Bucureşti, care preia cazul şi constată că nu există incompatibilitate pentru contractele pe persoană fizica, ci numai pe contractul pe firmă.
Curtea de Apel mai precizează că starea de incompatibilitate o va stabili instanţa locală, insa ANI face contestaţie la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care respinge recursul ca nefondat.Mai departe, ANI cere Consiliului Judeţean Giurgiu să ia măsuri, astfel că CJ emite Hotărârile 56 şi 57 (56: pentru vacantarea postului; 57 constatarea incetării de drept a mandatului de consilier judeţean).
Ei bine, aceste două hotărâri ale CJ sunt judecate de Tribunalul Giurgiu, care prin sentinţa civilă din februarie 2016 anulează hotărarile 56 şi 57 ale CJ şi efectele juridice produse de ele – cu drept de recurs in 15 zile. Consiliul Judeţean nu a făcut recurs, astfel că hotărârea Tribunalului a rămas definitivă.Trebuie să precizăm că in niciuna dintre soluţiile instanţelor de judecată, lui Cristian Marciu nu i-a fost suspendat dreptul de a alege şi de a fi ales.
Dar povestea este departe de final…
In 23 martie 2017, ANI trimite o adresă la CJ Giurgiu, prin care solicită copii dupa sentintele civile din februarie 2016. Consiliul Judeţean trimite către ANI, incheierea Tribunalului Giurgiu, cu privire la hotărârile 56 şi 57…
In 18 aprilie 2017, ANI trimite o adresă către Senatul României (din 2016, Cristian Marciu era senator) prin care anunţa că există o hotărâre a ICCJ de incompatibilitate, şi solicită vacantarea postului de senator al lui Marciu.
Acesta se prezintă in faţa Comisiei juridice din cadrul Senatului, insoţit de avocat, unde prezintă situaţia descrisă şi de noi in acest material.
Aşa se incheie această… epopee.
Interesant este că “artizanul” acestei adevarate nebunii este chiar un coleg de organizaţie al domnului senator Marciu, numărul trei pe lista pentru Senat – Cristian Matei, un personaj controversat, fost director al APDF Giurgiu, care a fost adus in organizaţie de senatorul Niculae Bădălău.
Aşadar, Cristian Matei a tot sperat că Marciu va fi ejectat din Senatul României, situaţie in care cariera politică a fostului director APDF ar fi fost incununată cu un mandat in Parlamentul României.
N-a fost să fie aşa cum şi-a dorit reclamagiul… Insă auzim că işi doreşte, nici mai mult, nici mai puţin, decat ca senatorul Marciu “sa ii decarteze” sumele incasate de la Senat…
N.R. Pohta ce-a pohtit Cristian Matei – aceea de a fi senator – ar putea să i se implinească de unde nu se aştepta. Tot Niculae Bădălău să-l rezolve. Plecarea lui Bădălău din Senat la Curtea de Conturi ii va deschide drumul spre Parlamentul României, chiar şi pentru câteva luni, lui Cristian Matei.
I.D.

Un comentariu

Comentariile sunt inchise