COMUNICAT DE PRESĂ – România experimentează o nouă criză politică

Dragi prieteni,
Pe data de 5 februarie 2020, am intrat în cea mai periculoasă perioadă din istoria României ultimilor ani. Riscăm să intrăm în derivă profundă și să pierdem tot ce am câștigat de la aderarea la Uniunea Europeană.
De miercuri, 5 februarie, tara a plonjat , inca o data, in plina criza politica, a carei consecinte nu le cunoastem. Tara, va reusi sa reziste la aceste lupte politice care se anunta a fi extrem de dure ?
Am fost binecuvantati cu o tara cum nu e alta. Cu ce am ramas din ea si ce lasam copiilor ? Ce perspective avem daca 5 milioane de romani au plecat din tara ?
Pentru a putea sa facem ceva trebuie să pornim de la acceptarea unor realități, a unor fapte care trebuie înțelese și asumate de toți cei care vor schimbarea în bine a acestei țări:
– România traversează o criză politică profundă, generată de incapacitatea principalelor două partide, PSD și PNL, de a se conecta la problemele reale ale oamenilor acestei țări.
– România este un stat neguvernat, care de 3 luni este condusă pe genunchi de o echipă guvernamentală total nepregătită să gestioneze problemele țării.
– Căderea guvernului Orban este rezultatul unui blat între liderii PSD și PNL, care și-au dat mâna peste capul românilor. Tema alegerilor în două tururi a fost doar praf în ochi, un pretext străveziu pentru ca cele două mari partide să-și conserve fiefurile din teritoriu.
– USR plătește prețul lipsei de idei, de coerență și de spirit democratic. Este un partid înfrânt, un balon de săpun care s-a spart la contactul cu realitatea.
Dacă va continua pe acest drum, România va intra în derivă, în criză, în haos. Riscăm să retrăim coșmarul crizei din 2009-2010 și să ne pierdem ancora într-un context geopolitic extrem de fragil. Actuala clasă politică joacă azi la ruletă soarta țării pentru următorii ani și șansele unei generații de a ieși la lumină.
Anul acesta este un an decisiv, in care nu ne mai permitem calitatea de outsider, nu mai e timp. Este momentul cand trebuie sa ne implicam efectiv si direct in reconstruire, depunand un efort comun pentru Prezent.
La aceasta criza politica, economica si morala, avem o alternativa:
Platforma Social Liberala – o constructie ce-si propune cu prioritate sa puna capat conflictului si dezbinarii intre persoane de aceeasi nationalitate, roman vs roman.
Platforma Social Liberală este un partid nou, care vrea să se implice, să facă politică altfel, și care pune la dispoziția românilor un proiect de țară prin care vom schimba în bine viețile noastre, ale tuturor. Vă rugăm să veniți alături de noi, să ne oferiți șansa de a cataliza adoptarea proiectului de țară România 10 în 10 la nivelul actualei clase politice, de a schimba destinul României!
România are nevoie astăzi de un PLAN. România are nevoie de un proiect de țară!
Singura formațiune care are în acest moment un proiect de țară este Platforma Social Liberală, prin proiectul România 10 în 10. Suntem un partid nou, care s-a ridicat în doar două luni prin forțe proprii. Avem astăzi alături multe mii de români care au înțeles că lucrurile nu mai pot continua așa și că România are nevoie de o schimbare ACUM. Nu mai avem timp să așteptăm încă o generație. Sunt în joc viețile noastre, ale copiilor și nepoților noștri!
Avem astăzi nevoie de încrederea voastră, de implicarea voastră, de susținerea voastră pentru a atinge masa critică necesară unei schimbări reale în România. Vă rugăm să veniți alături de noi, să participați la un proiect care va scoate România din periferia Europei, ne va elibera de complexele de cetățeni de rangul al doilea și va aduce țara noastră acolo unde îi este locul: între primele 10 economii ca pondere din Uniunea Europeană!
Pentru ca sistemul democratic sa izbandeasca, PSL pledeaza pentru educatie si cultura. Aceasta este schimbare cea mare, singura care va face din poporul roman , un popor cu adevarat la inaltimea constiintei lui.
In Giurgiu este imperios necesara conceperea unei strategii privind combaterea sărăciei, şi, pe de altă parte, stimularea mediului de afaceri autohton. Sunt două capitole aparent distincte, dar care au o mare legătură între ele, se întrepătrund şi au aceleaşi consecinţe asupra vieţii oamenilor din acest oras si chiar din această ţară.
Accentuarea combaterii sărăciei ar conduce la o evoluţie pozitivă generală a populaţiei, la creşterea nivelului cultural, social şi material, la diminuarea migraţiei forţei de muncă şi majorarea accesului tinerilor la educaţie şi integrare în piaţa muncii. Sprijinirea mediului de afaceri giurgiuvean, ar avea, de asemenea, efecte extrem de benefice, prin crearea locurilor de muncă atât de necesare românilor, şi pentru menţinerea specialiştilor bine pregătiţi în toate domeniile, precum şi a tinerilor.
Acest lucru este posibil, dar trebuie să începem schimbarea ACUM!
Eu, Tu, Noi suntem generatia aleasa sa aducem schimbarea , generatia care a dat nastere Platformei Social Liberale, generatia care crede in Meritocratie, Competenta, Profesionalism si Bun simt.
Nu avem voie să abandonăm speranța. Nu avem voie să abandonăm România!Daca iti pasa de Giurgiu, te asteptam sa ne marim echipa si sa sustinem impreuna Romania 10 in 10.
Scrieți-ne la [email protected], susțineți proiectul nostru de țară care prin implicarea fiecărui român devine proiectul VOSTRU de țară. Împreună putem obliga actuala clasă politică să devină mai responsabilă și să guverneze pentru români. Arătați că și vouă vă pasă!
#Romania10in10
#mieimipasa

DANIELA PETRONELA PREDA,
COORDONATOR PLATFORMA SOCIAL LIBERALA GIURGIU