Conferinta de presa cu amenintari – presa locala amenintata cu Justitia, liberalii amenintati cu ramanerea… fara glezne

amenintareIn cadrul conferintei de presa de luni – care ar fi trebuit sa fie o intalnire festiva la care sa se bea sampanie pentru ca a iesit cine trebuia la sondajul liberal – cei doi copresedinti ai PNL Giurgiu s-au intrecut in amenintari. Unele catre proprii membri de partid, bucatarie interna la care nu comentam, iar altele – periculoase – indreptate catre presa locala care va avea tupeul sa spuna ceva ce nu i-ar pica bine la pipota lui Dumitru Beianu.

Iata, transcrisa in integralitate, declaratia – amenintare a lui Dumitru Beianu:

“Am o informatie importanta de transmis, pe care o fac cu toata consideratia si chiar cu o urma de amaraciune. Am declarat, cu aceleasi bune intentii ca si in cazul proiectelor importante ale Consiliului Judetean, ca n-o sa dau niciodata in judecata un om care reprezinta presa locala si care are datoria sa informeze comunitatea, chiar cu nota aceea de subiectivitate.

Cu regret sincer va anunt ca renunt si la aceasta promisiune, pentru ca prea multe lucruri neadevarate s-au spus despre mine si mult prea multe lucruri inventate, inclusiv cu aportul substantial al unor oameni din presa, de la care, in principiu, am in continuare pretentii. Dar ii rog si pe ei si pe toti cei care cred ca pot sa-mi faca mie procese de intentie. Chiar ii rog sa deschida procese in instanta, sa faca reclamatii la institutii abilitate, n-am niciun fel de retinere.

Pe dumneavoastra va dau in judecata de acum incolo, daca mai scrieti lucruri neadevarate despre mine, sau ceea ce cred eu ca este mult prea departe de adevar ca sa suporte… (text interupt de vociferari)”.

Intrebat daca aceasta declaratie socanta este o amenintare, Dumitru Beianu a replicat:

“Nu e o amenintare. Dar atunci cand am zis ca nu dau in judecata niciun ziarist, ce a fost? Compliment, ce a fost?”.

Nu este prima data cand Dumitru Beianu se plange de ostilitatea presei din Giurgiu, domnia sa fiind nedumerit ca presa n-ar mai fi ca pe vremuri, “cand critica puterea”. Ii reamintim domnului Beianu ca partidul domniei sale este la Putere. Presedintele liberal Klaus Iohannis “si-a tras” guvernul lui, asadar si al domnului Beianu. Sau poate tocmai de aceea s-a razgandit… “Ciocu’ mic bai astia din presa, ca acuma noi suntem la Putere”…

Sa nu ramana mai prejos, celalalt copresedinte al PNL Giurgiu, Gheorghe Stefan, si-a amenintat proprii membri de partid ca ar putea ramane… fara glezne:

“Eu vreau sa va mai repet o data: de astazi incepand, cine mai face joc de glezne in Partidul National Liberal, ramane fara glezne. Politic vorbind. Nu se mai poate. Avem o echipa, avem un candidat, avem niste obiective – primaria municipiului si Consiliul Judetean, si cine nu vrea sa fie in echipa cu noi… Nu putem lua job-ul nimanul – deocamdata, insa le putem lua job-ul viitor”, a dart cu vorbe grele Gheorghe Stefan.

De remarcat ca la aceasta amenintare (aproape fizica) la adresa membrilor PNL, Beianu s-a simtit dator sa linisteasca jurnalistii, care probabil se uitau dupa cele mai apropiate iesiri din sediul pe persoana fizica al PNL:

“Asta nu are nicio legatura cu presa”.

2 comentarii

  1. Aceste intimidari, amenințări, atat la adresa presei locale cat si la adresa propriilor colegi, nu fac decat sa creasca nemultumirile din acest partid, dar m-ai ales sa distruga si acea ultima simpatie care mai ramasese pentru acest partid. Dar ce conteaza cand conducătorii acestui partid incearca doar dezbinarea si nu unitatea tuturor. Concluzia- penibil!

Comentariile sunt inchise