De ce nu se potriveste matematica lui Niculae Badalau cu aritmetica pentru incepatori

Senatorul Niculae Badalau, presedintele validat al organizatiei judetene a venit mai tarziu la conferinta municipala, insa a compensat cu un discurs mai mult decat interesant, presarat cu elemente motivationale dar si cu cel putin doua declaratii halucinante, care dau peste cap tabla adunarii si a scaderii invatate de copiii din clasa pregatitoare…
Astfel am auzit ca Niculae Badalau a fost presedinte al PSD Giurgiu timp de 16 ani!
Hait! Stiam ca de fapt, domnia sa a luat presedintia organizatiei judetene PSD de la raposatul Marin Cristea in 2004, functie pe care a dus-o pana la conferinta din 2008 (contestata de Mircea Geoana).
Dupa care la carma PSD a venit Adrian Popescu (omul lui Vanghelie, cel care a reabilitat si sediul PSD) si care “a durat” pana la inceputul lui 2012.
Din 2012 si pana in 2017 Niculae Badalau a fost din nou presedintele PSD Giurgiu. Oricum am socoti si am anula capitole din matematica sau am arunca la gunoi aritmetica simpla, tot nu ne ies la calcul 16 ani.
O alta zicere plina de intrebari si enigme din logosul domnului Badalau a fost aceea in care a precizat ca de 28 de ani de cand si-a inceput activitatea politica a fost coleg de partid cu domnul Dorin si doamna Vasilina Cojocaru si (impreuna!!!) nu au incercat niciodata sa schimbe partea (politica, desigur).
Insa, din umilele noastre aduceri aminte de trecatori prin presa locala, doamna si domnul Cojocaru au fost ani buni lideri marcanti ai PRM Giurgiu. Domnul Cojocaru a fost chiar si vicepresedinte al CJ din partea PRM (la intelegere cu PSD). Cei doi au fost membri PRM pana in momentul in care partidul lui Vadim n-a mai existat.
Ca sa intelegeti despre ce este vorba, va prezentam mai jos cele doua declaratii:
“Trebuie sa va spun cateva cuvinte si despre Statut, pentru ca noi in partid avem extrem de multi experti in Statut si eu cred ca atata timp cat am fost presedinte – cred ca undeva la 16 ani – am respectat Statutul si am incercat sa conduc aceasta organizatie in litera si in spiritual Statutului”
(…)
“In 28 de ani – si am foarte multi colegi in sala cu care mi-am inceput activitatea politica, doamna Dobre, doamna Cojocaru, domnul Cojocaru – n-am incercat niciodata sa schimbam partea sau sa atacam partidul”.
N.R. Un lucru nu ne da pace: de ce a spus Niculae Badalau aceste… nepotriviri. Nu l-a obligat nimeni…
Ce sa creada oamenii prezenti in sala – cei cu parul alb, care au prins politica de la 2000 incoace?
Ion Diaconescu