Declaratie politica a deputatului Elena Dinu: „Ce face PNL când se plictiseşte? Moţiuni!”

Deputatul PSD Elena Dinu a sustinut in plenul camerei Deputatilor o declaratie politica cu adresa la motiunea liberalilor impotriva ministrului Sanatatii.
Titlul declaratiei politice a deputatului Elena Dinu este unul de un sarcasm maxim:
„Ce face PNL când se plictiseşte? Moţiuni!”
Va prezentam mai jos textul declaratiei politice a deputatului giurgiuvean.
Departe de mine gândul de a critica faptul că un partid aflat în opoziţie depune o moţiune împotriva unui ministru sau chiar moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Este un exerciţiu absolut necesar într-o societate democratică şi pe care fiecare partid, la un moment dat, l-a folosit.
Departe de mine gândul de a critica faptul că un partid aflat în opoziţie depune o moţiune împotriva unui ministru sau chiar moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Este un exerciţiu absolut necesar într-o societate democratică şi pe care fiecare partid, la un moment dat, l-a folosit.
Dar când o moţiune vine să critice un ministru care, deşi aflat în funcţie de 3 luni, reuşeşte să mişte lucrurile în sistemul de sănătate mai mult decât alţi miniştri în mandate întregi, te întrebi dacă cei care au depus-o ştiu măcar ce spun.
Mă refer, desigur, la ultima moţiune simplă pe sănătate, depusă de PNL.
Surprinzător este faptul că cei de la PNL sunt supăraţi că salariile medicilor şi ale asistenţilor medicali au crescut, în condiţiile în care multe voci din acest partid se arătau, nu demult, îngrijorate de faptul că ne pleacă medicii din ţară, pentru că sunt prost plătiţi.
Probabil că supărarea colegilor de la PNL este determinată de faptul că Guvernul PSD-ALDE a reuşit să schimbe acest lucru, asigurându-se astfel că în spitalele din România vor rămâne medici care să ne trateze.
Pentru că, stimaţi liberali, ar trebui să ştiţi că cei mai mulţi dintre români nu îşi pot permite să se trateze în străinătate şi atunci avem nevoie de servicii medicale de calitate aici, în România. Şi medicii nu tratează doar pacienţi ai PSD.
Surprinzător este faptul că, în respectiva moţiune, PNL îi reproşează doamnei ministru modul în care a rezolvat o problemă de aprovizionare a pieţei cu medicamente, apărută, după cum ştiţi, pe vremea când la conducerea Ministerului Sănătăţii se afla un ministru tehnocrat, susţinut de PNL.
Da, ministrul Sorina Pintea a rezolvat problema imunoglobulinei într-un timp foarte scurt de la instalarea la Ministerul Sănătăţii şi astăzi pacienţii au acest produs pentru a se trata.
Vă amintiţi de tratamentul pentru bolnavii de hepatita C? Nu-i vorbă, şi pe ei i-au uitat cei din Guvernul tehnocrat, care nu au considerat necesar să asigure continuitatea tratamentelor fără interferon, dar PNL nu a fost deranjat de acest lucru, nu a depus vreo moţiune.
Indiferenţa unui Guvern ostil românilor – şi mă refer la cel tehnocrat – a fost motivul pentru care, timp de 8 luni de la încheierea contractelor cost-volum-rezultat, încheiate tot de un Guvern PSD, pentru a asigura în România terapii de ultimă generaţie, pacienţii nu au avut acces la tratament. Abia după ce guvernarea tehnocrată s-a încheiat, guvernul PSD-ALDE a reluat programul.
Cam aşa stau lucrurile, stimaţi colegi din opoziţie! Cine a pus pacientul pe ultimul loc?
Cât priveşte Legea vaccinării, vă reamintesc faptul că un prim draft al acestui proiect a fost depus la Guvern tot de un ministru PSD, în anul 2015, după care, timp de un an, cât a durat guvernarea tehnocrată, nu s-a mai auzit nimic despre el, a fost neinteresant pentru ei!
Abia anul trecut acest proiect a fost adoptat de un Guvern PSD-ALDE şi trimis în Parlament.
Stimaţi colegi, sănătatea oamenilor este extrem de preţioasă ca să facem din ea o armă politică. Depuneţi câte moţiuni vreţi atunci când lucrurile nu merg în direcţia dorită, dar bazaţi-le pe realitate, curăţaţi-le de minciuni.
Şi încă un lucru, extrem de important. Atunci când sunteţi la guvernare, conduceţi ţara în interesul oamenilor, realizaţi lucruri bune pentru ei, astfel încât următorul Guvern să nu piardă timp preţios îndreptând greşelile pe care le faceţi, fie din nepricepere, fie din interes.