Depozitul de gunoi de la Fratesti a inceput „sa produca”

minaEste adevarat ca inceputul a fost unul timid, insa cert este ca pe imensa platforma au aparut primele transporturi de gunoi. Pentru certificare, marti, 29 august, la „obiectiv” a fost prezent si presedintele Consiliului Judetean – Marian Mina – insotit de vicepresedintele Lucian Corozel si administratorul public al judetului, Cristi Gratianu.
“Dupa cum vedeti, depozitul este perfect functional incepand cu data de 28 august, iar primele masini de gunoi au depozitat deja aici. Ieri (28 august – N.R.) am avut intalnire cu firmele de colectare Girexim, Eco Green si cu cei de la Eco Sud, intalnire in cadrul careia s-au pus la punct detaliile, urmand ca in maximum doua zile toate cele patru zone din judet sa aduca gunoiul la aceasta groapa”, a declarat Marian Mina.
Seful Consiliului Judetean a mai precizat ca daca in timp aceasta groapa nu va face fata se va avea in vedere construirea alteia in zona de nord a judetului.groapaDupa toata tevatura de acum cateva zile, cu autorizatia de mediu, la groapa de gunoi era depusa – in doar o zi si jumatate – cantitatea de 20 de tone de gunoi, iar contractele abia au inceput sa intre in vigoare.
Ioana Popescu, directorul APM Giurgiu ne-a precizat ca firma care opereaza depozitul de la Fratesti are autorizatiile de la Mediu, insa acestea nu ii obliga neaparat pe operatori sa isi inceapa activitatea imediat dupa obtinerea acestora.
Unul dintre directorii de la depozitul de deseuri menajere Fratesti ne-a precizat ca groapa este impermeabilizata si are statie de epurare proprie, iar din data de 28 august a inceput sa primeasca transporturi de gunoi.