Deputatul Alexandru Andrei: Consilierii județeni ai PNL Giurgiu au identificat cu responsabilitate o sursă de finanțare pentru angajații DGASPC

Rezolvarea crizei de la Consiliul Judetean si DGASPC ar putea fi in rezolvata, gratie consilierilor PNL Giurgiu, care au identificat surse de finantare. Deputatul Alexandru Andrei sustine ca aceasta criza vine pe fondul; incompetentei conducerii Consiliului Judetean Giurgiu…
“Noi, cei din PNL Giurgiu atragem atenția asupra faptului că situația salariilor de la DGASPC Giurgiu este una similară cu cea din 2018 și vine strict pe fondul incompetenței președintelui CJ Giurgiu, care a ales să subfinanteze din nou sistemul de protecție a copilului și a centrelor publice pentru persoanele cu handicap, în condițiile în care legislația în vigoare prevede obligativitatea autorităților publice județene de a aloca, pe lângă sumele repartizate de la bugetul de stat (9.268 mii lei), și sume din venituri proprii, în vederea asigurării funcționării serviciilor sociale.
Consilierii județeni ai PNL Giurgiu au identificat o sursă de finanțare pentru a putea încheia temporar situația neplăcută prin care trec salariații DGASPC Giurgiu la fel ca în 2018.
Consilierii PNL au pregătit un proiect de Hotărâre de Consiliu Județean pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Giurgiu nr. 14 din 14.02.2020 în sensul utilizării excedentului bugetului local ca sursă de finanțare a sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap” a precizat deputatul PNL..