Publicat : mie, oct. 31st, 2018

Deputatul Elena Dinu – coinitiator al unui important proiect de lege

Astazi, in Camera Deputatilor a fost aprobat proiectul de lege care are ca obiect modificarea alin (1) si alin (2) ale art. 64 din legea nr. 272/2004, in sensul prelungirii la 7 ani a varstei minime la care copiii pot fi plasati in serviciul de tip residential, fata de 3 ani cum era pana acum (cu exceptia copiilor care prezintă handicapuri grave, cu dependenţă de îngrijiri în servicii de tip rezidenţial specializate).
Coinitiator al acestei modificari este deputatul giurgiuvean, Elena Dinu, care a postat pe contul sau de facebook un comentariu in care isi exprima speranta ca, odata aprobate modificarile, copiii care nu au avut sansa sa creasca in propria familie, pot beneficia in primii ani de viata de caldura unui camin…
“Articolele modificate prevăd ca plasamentul copilului care nu a împlinit vârsta de 7 ani să poată fi dispus numai la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal, plasamentul acestuia într-un serviciu de tip rezidenţial fiind interzis.
Aceasta este o sansa oferită copiilor care nu au norocul să crească în propria familie, de a beneficia, în primii ani de viaţă, de căldura unui cămin”, scrie deputatul giurgiuvean pe contul sau de facebook.
Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în şedinţa din 3 septembrie 2018 si face parte din categoria legilor ordinare, conform prevederilor art.73 alin.(1) din Constituţia României, republicată, Camera Deputaţilor fiind Cameră decizională.

Despre autor

-