Deputatul Razvan Cuc: Podul feroviar de la Gradistea – termen de finalizare, 2020

In perioada in care deputatul Razvan Cuc a fost ministru al transporturilor, unul dintre target-urile sale a fost podul de la Gradistea. Anul trecut, Razvan Cuc a lansat procedurile pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv si a sustinut o conferinta de presa in Giurgiu, insotit de oficiali de la CFR Infrastructura…
Intr-un interviu acordat OPEN TV, joi, 25 octombrie, fostul ministru al transporturilor a venit cu date noi in ce priveste acest proiect:
„In cursul acestei saptamani am avut o intalnire cu actualul ministru al transporturilor, Lucian Sova, cu care am discutat si despre podul de la Gradistea, dar si de drumul de legatura DN5 – Vama Giurgiu.
In urma acestei intalniri, pot sa va spun ca studiul de fezabilitate (SF) pentru podul feroviar a fost predat in cursul acestei luni catre CFR Infrastructura pentru consultare – este adevarat, cu o intarziere de trei luni de zile.
Dupa intalnirea cu domnul Sova, am luat legatura si cu cei de la CFR, care m-au informat ca sunt necesare trei avize: de la Directia Silvica Giurgiu, de la Directia de Culte si un aviz ce trebuie eliberat de Hidroelectrica.
Vreau sa multumesc domnului director de la Directia Silvica Giurgiu pentru mobilizarea si promptitudinea de care a dat dovada in transmiterea avizului. Si de la Directia de Culte s-a obtinut avizul, desi aceasta directie nu mai are director de o luna de zile. Avem avizul si de la Hidroelectrica, deci lucrurile sunt in linie dreapta.
Urmeaza ca acest proiect sa intre in CT-ul Ministerului Transporturilor, astfel ca in cursul acestui an sa se elaboreze Hotararea de Guvern pentru indicatorii tehnico-economici si pentru exproprieri (daca este cazul).
Urmaresc foarte atent evolutia acestui proiect, este un proiect pe care mi l-am asumat si sper ca lucrurile sa mearga in ritm sustinut. Nu cred ca vor exista piedici – este un proiect pe care Comisia Europeana l-a inclus in masterplan si are finantare pe Programul Operational de Infrastructura mare.
De asemenea, am incredere in ministrul Lucian Sova, un ministru care intelege perfect importanta proiectelor, la fel cum si eu am inteles importanta proiectelor din Bacau…” a declarat deputatul Razvan Cuc
Parlamentarul giurgiuvean a dat ca termen de incepere efectiva a lucrarilor luna mai 2019, urmand ca executia sa dureze intre 12 si 18 luni, ceea ce inseamna ca la sfarsitul anului 2020, podul de la Gradistea ar trebui sa fie finalizat.