Deputatul Toma Petcu – Atac dur la președintele CJ Giurgiu

Politic, perioada de relaxare a început cu… încrâncenare. Pe plan local, războiul se poartă pe față, fără menajamente, inegal, între Putere și președintele CJ, Marian Mina.
Inainte de achiziționarea (cu mare greutate) a aparaturii pentru SJU, Marian Mina a fost acuzat de inacțiune. După achiziționarea unui PCR și a plasmaferezei, Marian Mina a acuzat Puterea ca tergiversează autorizarea și acreditarea acestora. Drept pentru care, deputatul Toma Petcu a acționat cu “o șarjă” pe contul său de facebook, în care îl atacă dur pe Mina.
Adevărul? Dumnezeu știe! Cert este că electoratul va avea ultimul cuvânt.
Vă prezentăm mai jos atacul concentrat al deputatului Toma Petcu, iar într-un alt material, răspunsul lui Marian Mina…

Dl. Mina insistă…..
Cu doar câteva zile în urmă, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, acuza conducerea liberală a Ministerului Sănătății, dar și pe parlamentarii acestei formațiuni politice, de neimplicare în acreditarea aparatului de testare PCR, recent achiziționat de Spitalul Județean de Urgență Giurgiu. Mai mult, șeful CJ Giurgiu afirma că „guvernul liberal a umplut sistemul sanitar românesc cu gropari, chelneri, șefi de sală, coafeze și lăutari, implementând astfel propriul program de guvernare cu oameni dedicați, specialiști în îngropăciuni, fanfare, parastase și colivă.”
Adevărul :
Referitor la declarațiile domnului președinte PSD al Consiliului Județean, Marian Mina, putem spune că asistăm încă o dată la propagarea unor minciuni ce pot avea efecte nefaste asupra populației.
Nu știu dacă domnul Mina minte sau este incompetent, dar ar trebui să cunoască în primul rând ce fac toate instituțiile coordonate de dumnealui. În urma acestor declaratii publice apărute în mass media, împreună cu colegul meu, Andrei Alexandru, ne-am deplasat la Ministerul Sănătății pentru a verifica, în calitate de parlamentari ai județului Giurgiu, care este stadiul acreditării aparatului PCR de la Spitalul Județean Giurgiu.
Am aflat,cu stupoare, de la angajații Ministerului Sănătății că documentația și solicitarea pentru acreditarea acestui aparat nu fuseseră transmise până la data de 25 mai. Mai mult, am observat, din comunicatul Prefecturii, că Instituția Prefectului și Direcția de Sănătate Publică și-au făcut datoria și au reușit, în termen foarte scurt, acreditarea de către DSP a aparatului PCR de la Spitalul Județean.
Solicităm domnului Marian Mina să se ocupe URGENT de transmiterea solicitării către Ministerul Sănătății, în vederea autorizării, pentru testările în masă ce pot fi făcute de Spitalul Județean și facem,totodata,un apel să lase deoparte declarațiile și jocurile politice și să facă administrație în interesul cetățeanului.
Nu este prima dată când Marian Mina și PSD transmit informații false către cetățeni. Au mai fost astfel de situații :cand s-a spus că Spitalul Județean nu beneficiază de medicamente pentru tratarea pacienților COVID,sau când s-a spus că nu au fost sprijiniți, dar au primit sumele pentru deconturi, inclusiv cei 1,5 milioane lei de la Hidroelectrica, prin Ministerul Economiei.
Sperăm ca în următoarea perioadă, activitatea domnului Mina să se bazeze pe acțiuni concrete, nu pe minciuni.
Totodată, demersurile concrete facute de conducerea PNL Giurgiu au avut ca rezultat includerea Spitalului Județean Giurgiu pe lista spitalelor COVID, astfel încât toate cheltuielile să fie decontate din Fonduri europene, prin ministerul de resort. Îl sfătuim pe domnul Mina să se pregătească pentru a putea atrage aceste fonduri !