Deputatul Toma Petcu: Prelungirea stării de alertă instituie reguli de siguranță pentru o nouă etapă a măsurilor de revenire la normalitate

Referindu-se la prelungirea stării de alertă, deputatul Toma Petcu a precizat ca aceasta instituie reguli de siguranță pentru o nouă etapă a măsurilor de revenire la normalitate.
“Alături de dumneavoatră, cu sprijinul și sacrificiile dumneavoastră, Guvernul PNL a trecut România cu bine prin partea cea mai grea a acestei crize, cu rezultate mai bune decât alte țări mai dezvoltate. Sa aveți încredere că așa va fi și în viitor. Suntem parteneri cu românii, iar autoritățile se bazează încă și mai mult pe responsabilitatea individuală și pe responsabilitatea și sprijinul persoanelelor care au răspunderi pentru alții în societate: părinți, profesori, vânzători, transportatori, lucrători în alimentație publică etc. Tot noi, liberalii și Guvernul Ludovic Orban, alături de români, vom face ca lucrurile să revină la normal în cel mai scurt timp și sigur mod posibil. Prelungirea stării de alertă instituie reguli de siguranță pentru o nouă etapă a măsurilor de revenire la normalitate” a declarat Toma Petcu.
Deputatul PNL Giurgiu a mai spus ca, față de situația actuală, este permisă în plus deschiderea mall-urilor cu excepția restaurantelor, a locurilor de joacă și a sălilor de jocuri; se reia activitatea în sălile de aerobic; se reia activitatea în afterschool-uri și grădinițe cu respectarea tuturor regulilor, pentru a reduce la minim riscul infectării.
„În plus, slujbele se vor oficia și în biserici. Și insistăm pe faptul că, în ciuda propagandei și a sateliților, noi nu am închis bisericile, ci am impus condiții de siguranță, iar slujbele s-au oficiat în continuare în spații deschise. Este impropriu spus că se redeschid, credincioșii au putut să participe la slujbe în tot acest timp, numai că în spații deschise.
După cum poate oricine vedea, au rămas unele restricții legate de spațiile închise. Unele sunt dureroase, recunoaștem asta. Am comunicat și comunicăm cu reprezentanții sectoarelor care sunt încă sub restricții. Le înțelegem problemele și temerile. Le-am acordat sprijin și facilități importante menite să compenseze pierderile economice pe care le-au avut din cauza pandemiei (scutirea de impozit pentru sectorul HORECA). Obiectivul nostru este ca în siguranță, cât de curând, să se reia activitatea și în aceste domenii”, a precizat deputatul giurgiuvean.