Din ciclul “țara piere, babele se piaptană” – Gâlceavă între Prefectură și Consiliul Județean

Nu stim din ce s-a iscat scandalul, cel mai probabil la mijloc sunt ifose politice, insa aceste contre nu aduc nimic constructiv si nici nu dau incredere populatiei…
Dupa o serie de acuzatii facute public de Marian Mina in conferinta de marti 10 martie – in plina criza de cazare a celor bagati in carantina – prefecta Aneta Matei a dat un raspuns acuzatiilor (cu alte acuzatii) de parca asta era principala grija a domniei sale, nu aceea a masurilor impotriva raspandirii coronavirusului pe teritoriul judetului.
Marian Mina a vorbit și despre „ne”colaborarea cu Instituția Prefectului, în această perioadă critică, dand un raspuns acuzațiilor prefectei, de neparticipare la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
„Nu am vrut să particip la aceste ședințe, pentru că acolo este o mascaradă, și nu am cum să stau la povești, când avem lucruri importante de făcut. Eu cred cu tărie că sunt lucruri mai importante de făcut, decât ce face doamna prefect acolo, și repet: ne cheamă la ședințe ca să avem de unde pleca”, a declarat președintele Marian Mina.
Cu o promptitudine demna de o cauza mai buna, la nici o ora de la aceasta declaratie, prefecta Aneta Matei trimite un drept la replica sub denumirea de “COMUNICAT DE PRESA” in care, la randul ei, “il besteleste” pe Mina. Asta, in situatia in care la granita asteptau sa fie plasati in carantina primii “italieni” care au incercat sa fenteze autoritatile venind din peninsula, via Grecia…

„COMUNICAT DE PRESĂ
Giurgiu, 10 martie 2020
În conformitate cu prevederile art. 9 din HG nr. 1491/2014 actualizată, președintele Consiliului județean are calitatea de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, motiv pentru care acesta are obligația de a lua parte la ședințe. Din păcate, la Giurgiu, președintele Consiliului județean nu a participat la niciuna dintre ședințele CJSU pe tema “coronavirus” și nici nu a desemnat un înlocuitor. Cu toate acestea, de fiecare dată, hotărârile adoptate la nivel local de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, precum și hotărârile adoptate la nivel național de CNSU, au fost comunicate spre știință tuturor factorilor interesați, inclusiv Consiliului județean, pentru a fi puse în aplicare.
Precizăm că și măsurile adoptate de CJSU în data de 9 martie, referitoare la cazul femeii de 39 ani suspecte de infectare cu CORONAVIRUS au fost comunicate președintelui Consiliului județean, Marian Mina căruia i s-a atras atenția că, având în vedere gravitatea situației, își asumă responsabilitatea neparticipării la întrunirile CJSU. În plus, neparticiparea la ședințe ar putea fi catalogată ca fiind o lipsă de respect la adresa giurgiuvenilor și a celorlalți membri ai CJSU.
Mai mult, Consiliul județean avea obligația întocmirii unui plan propriu de măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu CORONAVIRUS COVID 19, care să fie adus la cunoștinta factorilor din fluxul decizional și aprobării unor sume din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția CJ pentru cazarea, hrana eventualelor persoane pentru care s-ar dispune măsura izolarii și a carantinei, așa cum s-a întâmplat în alte județe.
În ultimele zile am tot repetat că este nevoie să acționăm ferm, preventiv, ca o echipă, convinși fiind că orice formă de pasivitate poate impune societății un cost copleșitor. În acest context, facem apel la conducerea CJG, în speță la președintele Marian Mina să participe la ședințele CJSU, apreciind că agenda acestuia este și agenda cetățeanului. La momentul actual, este mai puțin important cine guvernează.
Este important să ascultăm recomandările specialiștilor care sunt susținute de argumente, iar comunicarea să se realizeze printr-o voce unică. Conform metodologiei și hotărîrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, vocea unică de comunicare este în continuare Direcția de Sănătate Publică Giurgiu, care va aduce la cunoștinta opiniei publice, în timp real, orice informație sau eveniment.
Solicităm și pe această cale autorităţilor publice locale să manifeste echilibru în declaraţiile publice şi să ofere informaţii verificate şi confirmate din punct de vedere al veridicităţii, având în vedere că acestea au obligaţii pe linia respectării ordinii publice şi asigurării siguranţei cetăţeanului.
Asigurăm populația că instituțiile publice cu atribuții în gestionarea acestei situații activează, conform metodologiei, existînd la nivelul județului o capacitate de reacție și adaptare rapidă, măsurile dispuse dovedindu-se eficiente.
PREFECT, Aneta MATEI”

N.R. Poate ca ar fi fost mai eficient ca doamna Aneta Matei sa comunice mai deschis cu mass media, spre care trimite comunicate de presa rasuflate, care vin la ore bune dupa consumarea evenimentelor.