Directiile de dezvoltare ale Programului de Guvernare PSD

program-guvernare-psdSocial democratii giurgiuveni au convocat saptamana trecuta o conferinta de presa in cadrul careia au prezentat principalele directii de dezvoltare ale Programului de Guvernare propus de PSD.
Prezentarea a fost facuta de vicepresedintele PSD, Razvan Cuc, care a precizat ca acest Program de Guvernare este unul amplu, care cuprinde nu numai sursele de finantare pentru fiecare masura, dar si calendarul de implementare, impactul bugetar si efectele fiecarei masuri in parte asupra beneficiarilor acestor masuri.
Relaxarea fiscala – aceasta masura cuprinde eliminarea de la 1 ianuarie 2017 a 102 taxe nefiscale (timbrul de mediu, 33 de taxe consulare si de cetatenie, taxa radio-tv, taxa pentru cazierul fiscal, 22 de taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit sportiv si recreativ, taxele percepute de Casa Nationala de Pensii, taxele de la Registrul Comertului, etc).
Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii – acest fond va fi infiintat din primavara anului 2017 si va incepe sa produca efecte (venituri) din anul 2018. Acest fond va reprezenta sume generate de emiterea de obligatiuni, de vanzarea activelor neperformante si de asocierile care se vor face cu banci mari .
Masuri economice care sa mareasca clasa de mijlocCresterea veniturilor pentru populatiecresterea economica – sunt alte masuri cuprinse detaliat in Programul de Guvernare PSD, prezentat de Razvan Cuc. Intre aceste masuri se afla si reducerea impozitului pe venit pentru toti salariatii care au un salariu mai mic sau egal cu 2000 lei/luna la… 0%. Pentru medici, indiferent de salariu, impozitul pe venit va fi zero, iar cei care lucreaza in domeniul IT vor avea acelasi zero la impozitul pe venit. In ce priveste pensionarii, acestia vor avea o crestere consistenta a punctului de pensie, de la 871,1 la 1400 in anul 2020.
Salariul minim pe economie va fi, conform acestor directii, crescut cu 40%, adica de la 1250 la 1750 lei/luna.r-cuc “Programul de Guvernare prezentat de PSD ne demonstreaza ca peste un milion de romani vor intra în categoria celor cu salariul de peste 1000 de euro brut/luna pana in anul 2020, ca vom crea peste 850.000 de locuri de muncă, ca rata șomajului va ajunge pana in 2020 sub 3,5%”, a incheiat prezentarea Razvan Cuc.
La conferinta de presa in cadrul careia a fost facuta prezentarea au fost prezenti si Niculae Badalau, Marian Mina, Cristian Marciu, Florian Nicolae, Elena Dinu, Alexandru Andrei si consilierul judetean Daniel Cosmin Lazar.