După ce a ordonat “să se dea pesta inapoi”, Institutia Prefecturii mai produce o… năsărâmbă

Luna si gafa, cam asa se intampla la Prefectura Giurgiu. Dupa ce pe 12 decembrie 2018, prefectul Adriana Putaru a semnat o adresa abracadabranta pe care a trimis-o catre Inspectoratul Judetean de Politie, in care dispunea returnarea carnii de porc confiscate catre proprietari, “asa cum s-a intamplat si in situatia din localitatea Hulubesti” (in plina criza a pestei porcine), astazi, 7 februarie, mai face o năsărâmbă…
(DEX online: năsărâmbă f. faptă prostească. [Origină necunoscută].)
Nu a fost de ajuns ca primarii au fost anuntati (10 primarii din judet, inclusiv primaria municipiului Giurgiu) ca mai au 9 zile la dispozitie pentru a cauta o firma de salubrizare dispusa sa stea la masa negocierilor, sa semneze un contract pe durata determinata si eventual si la un pret de nimic, asa ca pentru bugetari. Dupa numai trei zile s-a gandit (sau a fost impinsa sa gandeasca – de Institutia Prefectului este vorba – N.A.) ca trebuie sa ii… zoreasca pe bietii primari, sa ii bage in fibrilatii, sa le arate cine-i seful.
Asa se face ca astazi, pe 7 februarie, cu o saptamana inainte de termenul limita, reprezentanta Guvernului in judet a mai trimis o adresa prin care cere primarilor sa fie comunicat catre Institutia prefectului, de indata ce se incheie contractul de salubrizare (pana la data de 14 februarie), datele de identificare ale firmei cu care s-a incheiat contractul si durata acestuia.
Poate ne spune doamna prefect, ce se intampla in cazul in care nu se poate incheia un astfel de contract – timpul fiind extrem de scurt – iar firmele de salubrizare nu sunt ca buticurile de la coltul blocului?
Si de ce atata zor pe Institutia pe care cu onoare o conduce? Nu erau primarii destul de stresati din cauza timpului foarte scurt pe care il au la dispozitie si pe care tot Institutia Prefectului l-a acordat?
Ce se ascunde de fapt in spatele acestor adrese bizare? Pare ca toata tevatura este cusuta cu ata de un rosu intens, cu nuante PSD.
Nu acuzam ca ar exista vreo firma care sta in bloc start sa salveze situatia, dar, analizand mersul lucrurilor, nu putem sa nu ne gandim la o astfel de varianta.
N.R. Facsimelele cu aceasta adresa sunt preluate de pe contul de facebook al primarului municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.