Giurgiu: Doua momente cu murmur de dezaprobare la Ziua Nationala

Doar la… pomenirea numelor a doua personaje – politicieni, evident – s-a iscat nemultumirea giurgiuvenilor care asteptau sa inceapa parada de 1 Decembrie.
Primul moment a fost cand prefectul Adriana Putaru a precizat ca va da citire mesajului premierului Viorica Dancila. (https://www.youtube.com/watch?v=ENGD3Z_omT4 – min. 7:15). Giurgiuvenii au reactionat dur si din multime s-a auzit un murmur dezaprobator. Destul de puternic incat sa fie auzit si din tribuna oficiala.
Cel de-al doilea moment de dezaprobare a fost in momentul in care s-a anuntat ca si ministrul Niculae Badalau – presedinte al PSD Giurgiu – va transmite un mesaj (https://www.youtube.com/watch?v=ENGD3Z_omT4 – min 10:45). Acelasi murmur de nemultumire, care a aratata ca locuitorii municipiului “il iubesc” pe Badalau la fel de mult cat iubeste acesta municipiul. Cel mai probabil ca acesta a fost si motivul pentru care discursul lui Niculae Badalau a avut durata mai mica de un minut…Au fost singurele “incidente” care au umbrit Ziua Nationala a Romaniei la Giurgiu in an centenar.
Luate insa in contextul politic national, aceste doua momente ar trebui sa le dea mult de gandit politicienilor (mai ales celor de la Putere). Ceea ce s-a intamplat pe 1 decembrie la Giurgiu arata ca cetatenii au alte asteptari de la cei pe care i-au votat masiv in urma cu doi ani si ca nu se regasesc in “agenda” politicienilor care ocupa vremelnic “jiltul” puterii.
I.D.