In bucataria de partid a PNL Giurgiu e… “o pisica moarta”

In conferinta de presa de la sfarsitul saptamanii trecute, secretarul general al PNL Giurgiu – Constantin Dumitru – a vorbit despre “lucruri care tin de bucataria de partid”.
Subiectul din… bucataria PNL Giurgiu a fost sedinta Biroului Politic Municipal (BPM) in care s-a votat secret, daca intra in competitia interna, pana la sondajul de opinie, toti cei trei candidati: Marian Maroiu – presedintele organizatiei municipale, Mihai Matei – prim vicepresedinte al Biroului Municipal si consilier municipal si Adrian Anghelescu – consilier municipal.
Votul secret al BPM a stabilit ca doar Marian Maroiu “va duce steagul” candidaturii PNL pentru Primaria Giurgiu.
Aceasta decizie a fost initial acceptata si de liderul PNL Giurgiu, Marin Anton, care a si declarat acest lucru intr-o conferinta de presa.
Ceilalti doi contracandidati ai lui Marian Maroiu au lasat sa se inteleaga ca au facut contestatie la Centru si ca asteapta un raspuns, acuzand nerespectarea deciziilor de la PNL central si chiar nerespectarea Statutului.
Numai ca secretarul general al filialei din Giurgiu a liberalilor spune ca de fapt sedinta a fost statutara, insa nu si deciziile luate in aceasta sedinta:
“Decizia luata in sedinta si votul, au fost complet nestatutare si au incalcat decizia Biroului Politic National al PNL. Este punctul de vedere al secretarului general al PNL – filiala Giurgiu”, a spus Costel Dumitru, aruncand pisica moarta din bucataria mare a PNL, in bucatarioara organizatiei municipale.
Secretarul general nu stie daca exista contestatii ale nemultumitilor, insa se bazeaza pe ceea ce i-au spus “omologii” de la alte doua organizatii (Arges si Dambovita) despre cum sa faca sa fie bine sa nu fie rau si competitia interna sa aiba totusi… mai mult de un competitor.
“Plecand de la ideea de liberalism – era in sarcina mea ca si secretar general sa incercam si sa facem totul ca Statutul partidului si regulamentele interne sa nu fie gresit interpretate.
BPM si BPJ nu ar fi trebuit decat sa ia act de candidaturile celor trei competitori, care ulterior ar fi participat la un sondaj de opinie. Peste tot in tara, aceasta competitie interna continua pana in luna martie si se finalizeaza cu sondajul de opinie.
Nu se poate face un sondaj de opinie cu un singur candidat.
Nu este un murphism (de la Murphy si vestitele lui Legi – N.A.), dar cel ce alearga singur, ajunge intotdeauna pe locul doi…” a declarat secretarul general al PNL Giurgiu.